Fire personer fængslet i stor sjællandsk narkosag

Ved en aktion natten til fredag har politiet fundet over 100 kilo hård narko. Tre mænd og en kvinde fængslet.

Tre mænd og en kvinde nægtede sig skyldige i besiddelse af store mængder narko, da de fredag blev fremstillet i grundlovsforhør. En af mændene erkendte dog, at han havde været i besiddelse af en skarpladt pistol. Reuters/Romeo Ranoco/arkiv Fold sammen
Læs mere

Helsingør. I en stor sag om narko, hvor politiet har beslaglagt over 100 kilo narko flere steder på Sjælland, er tre mænd og en kvinde fredag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Den oplyser senioranklager Kenn Jørgensen fra Nordsjællands Politi.

Alle fire nægter sig skyldige.

Natten til fredag slog Nordsjællands Politi i samarbejde med de øvrige politikredse på Sjælland til med ransagninger flere steder.

I alt fandt man 102,4 kilo hård narko og en pistol. Tre mænd og en kvinde blev anholdt og fredag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør.

Her lød sigtelsen dog på noget mindre mængder.

De er alle sigtet for at have besiddet fire kilo amfetamin, 60 gram kokain og 50 gram heroin, der blev fundet i et skur på en byggeplads i Vallensbæk.

Desuden er alle fire sigtet for at have besiddet "ikke under 50 kilo amfetamin", som blev fundet på en ejendom ved Eskebjerg i nærheden af Kalundborg.

Når de er sigtet for en mindre mængde narko, end der er fundet, skyldes det rent praktiske forhold, forklarer Kenn Jørgensen.

- Man har ikke kunnet nå at veje det nøjagtigt op, inden grundlovsforhøret. Derfor hedder det "ikke under 50 kilo". Der var tale om meget mere, men det betyder jo ikke det store i forbindelse med et grundlovsforhør, siger han.

En af mændene er desuden sigtet for besiddelse af en skarpladt pistol - et forhold han kunne erkende i grundlovsforhøret.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre, så det er uvist, hvad de sigtede i øvrigt har forklaret.

De valgte alle fire at tænke over, om de vil kære fængslingen til Østre Landsret.

/ritzau/