Fire mænd fængslet for skyderi på åben gade

Det er muligvis et opgør om tyveri af større parti hash, der førte til drabsforsøg på tre unge i sidste uge.

Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fire mænd er onsdag i et grundlovsforhør i Retten på Frederiksberg blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for medvirken til drabsforsøg.

Københavns Politi mistænker dem for at stå bag et et skyderi i Husum i sidste uge, hvor tre unge mænd blev ramt.

Ved skyderiet, der fandt sted ved Gadelandet, blev tre mænd på 19, 21 og 22 år ramt. Efter skyderiet blev de bragt på hospitalet, men var ikke i livsfare.

De fire fængslede er mellem 21 og 25 år.

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, så det er uvist, hvad de fire mænd har forklaret, og hvorfor politiet mener, at de har noget med skyderiet at gøre.

Ved anholdelsesaktionen tirsdag blev også en femte mand anholdt. Han blev sigtet for besiddelse af 13,3 kilo hash, men blev løsladt af dommeren i grundlovsforhøret.

Der har den seneste tid været flere skyderier i Husum og Rødovre. Politiet har tidligere oplyst, at man mener, at der en konflikt mellem to grupper - en fra Husum og en fra Rødovre.

»Det er nogle, som har relation til eller er en del af den ene gruppering ude i Rødovre,« siger politiinspektør Torben Svarrer.

Konflikten skyldes muligvis, at der er blevet stjålet et stort parti hash. Solgt på gadeplan har den angiveligt stjålne hash en værdi af cirka fem millioner kroner.

De fem sigtede blev anholdt tirsdag formiddag på to forskellige adresser i Rødovre, oplyser Torben Svarrer. Han kan bestemt ikke udelukke, at politiet vil anholde flere i forbindelse med skyderierne, oplyser han.

»Jeg er ret overbevist om, at vi skal ud at hente andre. Efterforskningen pågår stadigvæk,« siger politiinspektøren.

/ritzau/