Fire kendt skyldige i terrorforsøg

Det har tre dommere og seks nævninge ved Retten i Glostrup netop besluttet.

Fire mænd er kendt skyldige i forsøg på terror mod aviserne Jyllands-Posten og Politiken, der har til huse på Rådhuspladsen i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fire mænd i alderen 31-46 år har i flere uger siddet på anklagebænken i Retten i Glostrup, hvor de har været tiltalt efter den strengeste terrorparagraf i straffeloven. De har alle nægtet sig skyldige i tiltalen.

Der har fra anklagemyndighedens side ikke været nogen tvivl om, at de fire mænd havde planer om at angribe JP/Politikens Hus, da de kort før nytår 2010 kørte over Øresundsbroen til København fra Sverige.

Ifølge anklageskriftet skal de fire mænd således have haft til hensigt at »dræbe et større antal personer,« og de havde en maskinpistol, en ni-millimeter pistol samt 122 skarpe skud og 200 plasticstrips, der kunne bruges som håndjern, med sig.

Tre af mændene er svenske statsborgere, mens den fjerde er tunesisk statsborger.

Ifølge anklagemyndigheden var hovedmændene bag planerne de to venner, den 39-årige SZ og den 46-årige MD.

SZ stod imidlertid ud af bilen halvvejs gennem Sverige, men blev anholdt på sin bopæl uden for Stockholm dagen efter.

SZ har afgivet en lang række forklaringer til svensk politi - og det er således hans afhøringer samt adskillige aflytninger fra SZ's lejlighed uden for Stockholm og lejligheden i Herlev, hvor mændene opholdt sig inden anholdelse, som har været omdrejningspunktet i bevisførelsen.

Nu skal først anklagerne, og derefter de fire forsvarsadvokater argumentere for hvilke straffe der udmåles til de terrordømte. Den endelige dom ventes senere i dag.