Fire har fået øjenskader på grund af pyntepærer

Sikkerhedsstyrelsen opfordrer folk til at henvende sig, hvis de har oplevet pyntepærer, der er eksploderet.

Foto: Shutterstock (arkiv).
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Fire personer har inden for de seneste måneder fået øjenskader på grund af pynte- og dekorationspærer, som er eksploderet i nærheden af personerne.

Det oplyser Sikkerhedsstyrelsen i en pressemeddelelse.

De pågældende personer har fået glas i øjne og ansigt. En enkelt havde også fået sår i munden. Der er blevet fjernet glasskår fra deres øjne og under øjenlågene.

Styrelsen har onsdag fået meldingen om episoderne fra den øjenafdeling, som har behandlet patienterne. Personer, der har oplevet lignende problemer, opfordres til at henvende sig til Sikkerhedsstyrelsen.

»Vi er i øjeblikket ved at undersøge, hvor de pågældende dekorationspærer er solgt, og om det er den samme producent, der har lavet dem.«

»Vi kan endnu ikke sige noget om, om det er en fejl på et bestemt produkt, et bestemt batch eller en ulykkelig tilfældighed.«

»Mens vi undersøger den del af sagen, vil vi rigtig gerne høre fra forbrugere, som måtte have oplevet lignende episoder med dekorationspærer,« siger teamleder i Sikkerhedsstyrelsen Lone Brose i meddelelsen.

Der er tale om elpærer, som man typisk bruger uden en lampeskærm. De ligner gammeldags glødepærer og har en diameter på 10 til 12 centimeter.

Pærerne er de seneste år blevet meget populære. Derfor understreger Sikkerhedsstyrelsen, at den ikke ser nogen grund til at tro, at pærerne over en bred kam er farlige.

Sikkerhedsstyrelsen vil gerne have, at folk, der har oplevet en lignende elpære eksplodere, henvender sig, uanset om pæren har været tændt eller slukket.

/ritzau/