Fire frifindes for at smugle flygtninge til Sverige i båd

Der er ikke beviser nok til at dømme fire unge mennesker for menneskesmugling, vurderer Retten i København.

Politi foran Københavns Byret, der i dag d. 20. september 2016 behandler nævningesag mod fire mænd, som er tiltalt for medvirken til terrorisme. Mændene har ifølge anklagemyndigheden bistået Omar el-Hussein i forbindelse med hans drab på Dan Uzan ved synagogen i Krystalgade i København samt el-Husseins skud mod to politifolk ved synagogen i februar 2015. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Fire tiltalte i sag om smugling af flygtninge til Sverige fra Danmark er tirsdag blevet frifundet af Københavns Byret.

En af de tiltalte, 25-årige Annika Holm Nielsen, var tiltalt for at have smuglet 17 flygtninge over sundet i september sidste år.

Anklager Jesper Holm argumenterede inden dommen for, at Annika Holm Nielsen skulle straffes med fængsel i mindst 60 dage, og at den 21-årige mand burde idømmes mindst 40 dages fængsel.

Han havde udelukkende brugt presseklip om de fire tiltalte til at bevise, at der var tale om menneskesmugling.

- Jeg er meget overrasket over dommen. For der var ikke kun ét tv-interview, én avisartikel eller én reportage, der viste, at de havde smuglet flygtninge til Sverige. Så jeg mener, at det var bevist, at det var sket, siger Jesper Holm efter dommen.

Det var ikke en enig domsmandsret, der frifandt de fire. En af de tre mente, at der var bevis nok til at dømme i to af de tre forhold, de tiltalte var anklaget for.

/ritzau/