Fire fanger flygtede

Det lykkedes i går ved middagstid politiet i Hjørring at pågribe den mest farlige af fire fanger, som tidligere på dagen var stukket af fra byens arresthus.

Politiet kunne i går formiddag pågribe den ene af de fire fanger, der lørdag aften havde held med at flygte fra arresthuset i Hjørring.
Det lykkedes, da den efterlyste selv henvendte sig til en mand for at høre, om han kunne skaffe ham en taxa til stationen. Manden, han henvendte sig til, viste sig helt tilfældigt at være en fængselsbetjent i civil.
Betjenten blev mistænksom, så efter han havde kørt den mistænkte til stationen, gik han hen til arresten, der ligger lige ved siden af stationen, og fik et signalement. Da signalementet passede på mistænkte, kørte betjenten tilbage på stationen, anholdt den mistænkte og kørte ham tilbage til arresten igen.
Den anholdte, David Tornehave Jensen, var den mest farlige af de tre. Han sad i varetægt for drabsforsøg. Han er nu overført til arresten i Aalborg, da man ikke ønsker at han skal sidde der, hvor han har truet personalet.
Hos Nordjyllands Politi har man ikke nogen bud på hvor de tre resterende fanger befinder sig.
»Alt er jo muligt, jeg ved ikke hvad de har til hensigt de tre, for så havde de jo siddet i arresten nu. Jeg ved heller ikke hvor meget kendskab de tre har til hinanden,« siger Jan Stagsted, vagthavende ved Nordjyllands Politi.
Hvor godt de kender hinanden, kan man altså kun gisne om, men det er ved fælles hjælp lykkedes dem at flygte.
Flugten fandt sted omkring kl. 19.30 lørdag aften, hvor de fire fanger med trusler om vold fik låst én fængselsbetjent inde og tog den andens overfaldsalarm og nøgler. Ved brug af nøglerne låste de fire sig efterfølgende ud af arresten, oplyser Jan Stagsted.