Fire drenge varetægtsfængsles for drabsforsøg - kastede brændende flaske benzin mod 16-årig

En 16-årig dreng er blevet alvorligt forbrændt, efter der blev kastet en brændende flaske benzin på ham. Fire 15-16-årige drenge fra hans klasse er nu varetægtsfængslet.

Politibil under udrykning / med blå blink Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen

En 16-årig dreng af afghansk afstamning blev mandag aften alvorligt forbrændt, efter der var blevet kastet en brændende flaske med benzin på ham i Ry.

Politiet modtog et opkald via alarmcentralens telefonnummer 112 omkring klokken 19.15, og drengen blev kørt til sygehuset i kritisk tilstand, skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Politiet startede en efterforskning af sagen med det samme, og fire etnisk danske drenge i 15-16-års alderen blev anholdt og sigtet for forsøg på manddrab. Politiet oplyser, at der formentligt er tale om en konflikt mellem de fem drenge, som alle bor og går i skole i Ry.

Mens politiet oplyser drengenes etnicitet, understreges det samtidig, at der ikke er noget, som tyder på, at konflikten har med dette at gøre.

De fire unge blev fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Horsens klokken 10.00 tirsdag, hvor anklagemyndigheden krævede varetægtsfængsling. Af hensyn til den videre efterforskning blev grundlovsforhøret holdt bag lukkede døre.

Tirsdag eftermiddag har dommeren besluttet, at de fire drenge foreløbigt skal varetægtsfængsles i fire uger.

Mandag morgen fortalte vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen, at politiet har arbejdet på sagen natten igennem.

»Vi er stadig i gang med efterforskning og afhøringer og tekniske undersøgelser. Det har vi arbejdet på hele natten, så der er kommet friske folk på sagen her til morgen - de andre er gået hjem for at sove,« sagde han.

Den 16-årige dreng, der blev indlagt, var tirsdag morgen fortsat i kritisk tilstand, men dog uden for livsfare.