Fire-årig i styrt på Experimentarium

En fire-årige dreng faldt ifølge Nordsjællands Politi ned fra skaterbanen 'Bølgen' i Experimentarium i Hellerup nord for København.

"Bølgen" er en ny aktivitet på Experimentarium i Hellerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Experimentarium
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den fire-årige landede på et betongulv omkring tre meter nede.

Falck var på stedet efter 10 minutter, og drengen blev hurtigt kørt til Rigshospitalets Traumecenter.

- Vi har fået oplyst, at drengen er lagt i kunstigt koma for at holde ham i ro under hans scanning, fortæller vagthavende Dan Houtved fra Nordsjællands Politi til bt.dk.

Forlystelsen 'Bølgen' er ellers en helt ny aktivitet på Experimentarium.

- Det er beklageligt, at det kunne ske. Det er den første ulykke af sin karakter i 21 år. Vi har heldigvis været skånet for det før, siger Kim Herlev, der er vicedirektør i Experimentarium.

Drengen har fået konstateret et lukket kraniebrud, men han skulle være udenfor livsfare. Dog er det endnu ikke til at sige, hvor længe han skal fortsætte med at være lagt kunstigt koma. Ulykken fandt sted omkring klokken 15:30 tirsdag, og drengens mor er hos ham på hospitalet.

- 'Bølgen' er en stor, roterende aktivitet. Når man når toppen, kan man stoppe den med at rotere, og det er så desværre ikke sket i dette tilfælde, fortæller Kim Herlev.

Derfor faldt den fire-årige ned bag ved 'Bølgen' og ramte betongulvet. Heldigvis var to af Experimentariums medarbejdere medicinstudernede, så de trådte til og hjalp drengen, inden Falck ankom til stedet. Det personale, der skulle få brug for det, får nu tilbudt at snakke med en krisepsykolog.

Lige nu arbejder politiet på at undersøge om forlystelsen var sikkerhedsgodkendt.