Finnerne skyld i lottokaos

Det er en ændring i finnernes computersystemer, der har skabt den længste lotto-forsinkelse i Danske Spils historie. Klokken 10 udløses spændingen - måske.

Trækningen med gevinstpuljen på 102 millioner kroner er udskudt til kl. 10 efter tekniske problemer i Finland. Fold sammen
Læs mere
Foto: NF
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdags Lotto er blevet til Torsdags Lotto.

En softwareændring i finnernes lottocomputere i det fælles nordiske Onsdags Lottospil har skabt knas i spilleriet. Dermed er spændingen om den største pulje i lottospillets historie på 102 mio. kr. stadig intakt.

Foreløbigt er den trecifrede millionspænding blevet forlænget med mere end 12 timer – den største forsinkelse i Danske Spils 12-årige lotto-historie.

Men den statslige spilmyndighed regner med, at trækningen kan starte klokken 10, forklarer Danske Spils informationschef, Thomas Rørsig, der ikke har sovet meget i nat imens teknikere i Danmark, Finland og Norge, hvor trækningen skal finde sted, har kæmpet med computerkoderne.

- Det er Danske Spil, der samler alle rækker op fra alle de deltagende nordiske lande. Der er sket en relativ banal softwarefejl, efter Finland har lavet en ændring i deres computersystem. Vi kan se at det antal rækker, der er blevet spillet, ikke stemmer overnes, med det tal finnerne har, forklarer Thomas Rørsig.

- Det kommer vi nok lige til at tage en snak med finnerne om senere, siger informationschefen.

Der er ikke så lidt data de nordiske spilcomputere skal jonglere med. Der er i alt blevet spillet 42 mio. rækker fordelt på cirka tre millioner nordiske spillere. Den trecifrede millionpulje kommer kun i spil, hvis det såkaldte supertal udtrækkes blandt de seks vindertal.