Finn Nørgaard-pris går til udsatte unge i boligområder

Foreningen Finn Nørgaard giver på etårsdagen for skudangrebene i København 50.000 kroner til udsatte unge.

Arkivfoto. Frankrig hædrede Finn Nørgaard og Dan Uzan posthumt mandag den 2. november 2015 på Den Franske Ambassade. Ole Mølgaard (th) fra foreningen Finn Nørgaard med familien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Skipper
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: På årsdagen for skudattentatet i København, hvor filminstruktør Finn Nørgaard og jødiske Dan Uzan blev dræbt, uddeler Foreningen Finn Nørgaard for første gang en velgørenhedspris.

Prisen uddeles til et projekt, som forsøger at bygge bro mellem forskellige etniciteter og samfundslag. I år går den til organisationen Street Society, som organiserer gadesport for unge i udsatte boligområder.

Med prisen følger også 50.000 kroner, som organisationen skal bruge til at starte en ny sportsgren i seks forskellige boligområder.

- Sporten har en evne til at skabe positive relationer mellem børn og unge. Og Street Society inkluderer børn via idræt i en ikke-elitær form. Det er med stor taknemmelighed og beundring, at vi følger deres arbejde og med glæde, at vi tildeler dem Finn Nørgaard prisen 2016, siger formanden for foreningen, Ole Mølgaard.

Street Society arbejder med rollemodeller, som uddannes til instruktører og skal hjælpe børn og unge ind i foreningslivet.

Foreningen er blevet stiftet af Finn Nørgaards familie og hans nærmeste venner. Prisen bliver uddelt ved et arrangement i Landstingssalen på Christiansborg, hvor blandt andet statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Frankrigs ambassadør i Danmark, Francois Zimeray, deltager.

Søndagen igennem bliver årsdagen for angrebet markeret forskellige steder i København.

Ved middagstid besøgte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og overborgmester Frank Jensen (V) Krudttønden på Østerbro og synagogen i indre København, hvor de lagde blomster for at mindes Finn Nørgaard og Dan Uzan.

Derudover har Foreningen Finn Nørgaard og Det Jødiske Samfund søndag eftermiddag arrangeret en demonstration, hvor 1800 levende lys tændes i en lang kæde fra Krudttønden til synagogen.

Demonstrationen starter klokken 17 ved Krudttønden og slutter 18.45 ved synagogen.

/ritzau/