Find din adresse: Nu kan du se, hvem der har boet i dit hjem før dig

Er du nysgerrig på, hvem der har boet i din bolig for 76 år siden, er det nu muligt for dig at finde ud af.

Syv måneder efter de tyske tropper havde besat Danmark, blev der afholdt en folketælling i hele landet, hvor 3,8 millioner danskere blev registreret. Alle, der havde bopæl eller opholdt sig i en kommune om natten mellem den 4. og den 5. november, skulle oplyse deres fornavne, køn, fødselsdag og erhverv.

Nu - 76 år senere - har Rigsarkivet lagt alt materialet fra dengang online, skriver bt.dk. Og det giver dig mulighed for at finde ud af, hvem der tidligere har boet i din egen eller i andres bolig.

Hidtil har det udelukkende været muligt at se 'Folketællingen 1940' med særlig tilladelse og kun på Rigsarkivets læsesal i København.

Men nu, hvor den er fyldt 75 år, er den almindeligt tilgængelig efter arkivloven.

Arbejdet har taget 17.037 timer

Rigsarkivet startede arbejdet med digitaliseringen i 2011 og har arbejdet 17.037 timer for at komme i mål. Arbejdet har blandt andet gået på at scanne 4.383 arkivæsker, der i digitaliseret form fylder 2.555.500 billedfiler.

Det er i alt oplysninger om 3.844.312 personer i Danmark, der nu kan tilgås online.

Det kan dog være vanskeligt at grave oplysningerne frem, da adresserne er opdelt i forskellige lister.

Er du nysgerrig, kan du forsøge at finde din adresse HER. Rul ned i listen, til du når 'Folketælling 1940' og find den liste, der passer til din adresse. Du kan også lede i andre årstal.

Har du brug for hjælp til at finde rundt i listerne, har Rigsarkivet lavet denne guide.

Der kan være lang ventetid, da Rigsarkivet i øjeblikket får mange besøgende.