Finansråd: Uambitiøst og kortsigtet

Finansrådet kritiserer regeringens skatteudspil for at være kortsigtet og uambitiøst. Det batter ikke nok, når det gælder om at få folk i arbejde, mener rådet.

Den stigende mangel på arbejdskraft er den største trussel mod det danske velfærdssystem. Der er simpelthen brug for at få folk til at arbejde flere timer. Det problem løser regeringen ikke fuldt ud med sin nye plan, mener Finansrådet, der betegner udspillet som kortsigtet og uambitiøst.

- Hvis regeringen vil sætte trumf på kvalitetsreformen og sikre det høje velfærdsniveau, er det nødvendigt, at der sættes langt stærkere ind på marginalskatten, siger Finansrådets direktør Jørgen A. Horwitz, der mener, at den mest effektive måde vil være at fjerne topskatten.

- Det batter simpelthen ikke nok. Desværre, for det er kun gennem skattesystemet, vi kan få flere timer på arbejdsmarkedet. Regeringen kommer ikke uden om, at der skal være en større økonomisk tilskyndelse til at påtage sig flere arbejdstimer, og så er det ikke alene grænsen, der skal rykkes ved, men også skattesatsen. Den mur, man nu støder ind i med mellem- og topskat, er med forslaget blevet mere markant, siger han.

/ritzau/