Finansmand i London mistænkt for at svindle Skat for milliarder

En af de mistænkte i sagen om svindel med udbytteskat for 6,2 milliarder kroner er en finansmand med en investeringsvirksomhed i London.

En finansmand i London mistænkes for at være involveret i skattesvindel i Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: ERIK REFNER

Mindst to personer er mistænkt for at være indblandet i sagen om svindel med tilbagebetaling af udbytteskat, der har kostet den danske stat 6,2 milliarder kroner. Det erfarer DR Nyheder.

Dansk politi har blandt andet en finansmand med en investeringsvirksomhed i London i kikkerten. Vedkommende har allerede fået beslaglagt aktiver på en konto for et mindre millionbeløb i euro. Det erfarer DR Nyheder, som samtidig kan afsløre, at selskaber i Malaysia og USA er blevet brugt til svindelnummeret.

At Malaysia optræder i skatteskandalen er næppe nogen tilfældighed, da landet har en særlig skatteaftale med Danmark, fortæller Claus Kirkeby Olsen, skattepartner i Rønne & Lundgren.

»Malaysia er en ren lækkerbisken, hvis man vil lave svindel med udbytteskat, for skatteaftalen mellem Danmark og Malaysia siger nul procent på udbytteskat,« siger han til DR Nyheder.

De to mistænkte bagmænd har allerede fået danske forsvarsadvokater, som blandt andet tæller advokat Anders Nemeth. Han ønsker dog ikke at udtale sig om sagen.

Bagmandspolitiet, SØIK, vil hverken be- eller afkræfte de nye oplysninger, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

Skandalen om svindel med refusion af udbytteskat rullede, da Skat i sommer modtog tip om ulovlighederne fra udlandet.