Filmmand tiltalt for voldtægter gennem mere end tre årtier

Fire kvinder er ifølge anklageskrift blevet voldtaget af en midaldrende mand. En af dem allerede som 4-årig.

Under efterforskningen af mandens aktiviteter og omgangskreds stødte politiet på i første omgang yderligere to voldtægtsforhold mod to andre kvinder, som der nu også er rejst tiltale for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

En midaldrende mand fra den danske filmbranche er blevet tiltalt for at have begået talrige voldtægter gennem en periode på 35 år.

Samlet er han anklaget for at have voldtaget fire kvinder. Det skriver BT, som har set anklageskriftet mod manden.

For den ene af kvinderne begyndte voldtægterne ifølge tiltalen, da hun var kun fire år gammel.

Herefter fortsatte det i de følgende 20 år med gentagne overgreb. Med grove trusler og alvorlig vold blev hun udsat for både vaginalt og analt samleje samt oralsex, lyder det.

Filmmanden nægter sig skyldig. Han har siddet varetægtsfængslet i to omgange, mens politiet har efterforsket sagen.

I den forbindelse har han bedt om at blive beskyttet af et navneforbud. Det har en dommer valgt at følge. Derfor er det ikke muligt at komme med konkrete detaljer om for eksempel mandens alder eller rolle i filmbranchen.

Ifølge BT har manden i sin karriere i filmmiljøet arbejdet både foran og bag kameraet, ligesom han har arbejdet i andre brancher.

Selv er han ikke voldsomt kendt i offentligheden, men det er andre i hans nærmeste familie, skriver avisen.

Ifølge anklageskriftet var den tiltalte 16 år gammel, da han begik sin første voldtægt.

Her blev en lille pige ifølge tiltalen både slået og truet med, at der ville ske hendes nærmeste familie noget meget ondt med død og overgreb, hvis hun ikke makkede ret og holdt mund om voldtægterne.

Først som voksen besluttede kvinden at gå til politiet med en anmeldelse af de mange års overgreb.

Under efterforskningen af mandens aktiviteter og omgangskreds stødte politiet på i første omgang yderligere to voldtægtsforhold mod to andre kvinder, som der nu også er rejst tiltale for.

Begge disse forhold fandt ifølge anklageskriftet sted på filmmandens bopæl i henholdsvis sommeren 2010 og vinteren 2013.

Den fjerde kvinde blev ifølge tiltalen voldtaget sidste forår, efter at filmmanden var blevet løsladt fra sin varetægtsfængsling i sagen.

Her var offeret ifølge anklageskriftet ude af stand til at modsætte sig overgrebet på grund af beruselse og medicinpåvirkning.

/ritzau/