Filminstruktør og byrådskandidat er rasende på politiet efter sjette indbrud: »Det er fuldkommen vanvittigt«

Tomas Villum Jensen er både »rasende, pisseærgerlig og indebrændt« over politiets manglende ressourcer, efter han torsdag eftermiddag havde indbrud i sit hus. Det er sjette gang på seks år.

Arkivfoto. Tomas Villum Jensen. Fold sammen
Læs mere
Foto: JEANNE KORNUM

Torsdag eftermiddag havde skuespiller, filminstruktør og byrådskandidat for Liberal Alliance, Tomas Villum Jensen, indbrud i sit hjem ved Humlebæk i Nordsjælland.

Da han kontaktede politiet, fik han den besked, at man var underbemandet og derfor ikke havde mulighed for at rykke ud, lige da han ringede.

»Jeg spurgte: 'Vil I ikke komme og se, hvad der er sket, tage fingeraftryk eller gøre noget?' Men det har de ikke tid til. Det er enormt ubehageligt for os. Det betyder noget for ens tryghed, når man bare får at vide over telefonen, at de ikke kan komme. Så føler man sig enormt... det er fuldkommen vanvittigt, at politiet ikke kan stille noget op,« sagde han endnu tydeligt rystet til BT torsdag aften.

Da BT talte med den 46-årige skuespiller, var det syv timer siden, tre mænd tvang sig adgang til familiens hus ved at smadre en rude med en stor sten, hvorefter de forlod stedet med en dyr computer i armene. I mellemtiden havde Tomas Villum Jensen og hans hustru, sangerinden Maria Montell, i afmagt både haft besøg af en glarmester, fejet glasskår fra den smadrede rude op fra gulvet og forsøgt at berolige deres tre små børn efter den voldsomme oplevelse.

»Det gør det jo ikke nemmere at fange indbrudstyvene. Nu er det jo ligesom for sent at sætte efter dem,« fortalte Tomas Villum Jensen.

Fredag formiddag fortæller Nordsjællands Politi til BT, at man har forståelse for, at borgerne gerne vil have, at politiet rykker ud hurtigt, men at der kan være forskellige årsager til, at politiet er nødt til at prioritere anderledes.

»Der kan være mange årsager til, at vi ikke kan rykke ud, lige når man ringer. Der kan have været andre ting, som man har måttet prioritere, men der bliver altid lavet gerningsstedsundersøgelser,« lyder det fra politiet, som understreger, at det altid kommer ud til gerningsstedsundersøgelser ved alle indbrud i private hjem.

»Vi aftaler med borgeren, som det handler om, hvornår det kan ske,« oplyser politiet, som tilføjer:

»Vi har forståelse for, at man gerne vil have, at vi kommer ud hurtigt, men der bliver altid lavet en gerningsstedsundersøgelse.«

Tomas Villum Jensen var torsdag på arbejde, da en håndværker, som gik og arbejdede på skuespillerens hus ved Humlebæk i Nordsjælland, forfærdet ringede til ham og fortalte, at han netop havde overrasket tre indbrudstyve, som var brudt ind i huset iført handsker, hætter og masker, som dækkede halvdelen af ansigtet.

Huset er ifølge Tomas Villum Jensen plastret til med klistermærker, der afslører, at det er videoovervåget, men det skræmte tilsyneladende ikke de tre mænd. Og da der var nogen hjemme torsdag eftermiddag, var alarmsystemet ikke sat til, fortæller en tydeligt ærgerlig Tomas Villum Jensen.

Mens han havde den rystede håndværker i røret, skrev han på Facebook til sin nabo, som hurtigt kørte hen til huset i håb om at stoppe tyvene. Men der var det for sent. Håndværkeren havde dog nået at notere sig nummerpladen på den sorte Peugeot 306, som de tre engelsktalende tyve flygtede i.

»Det kan ikke passe, man ikke har folk nok til at fange de her bad guys. Politiet er travlt beskæftigede på Blågårds Plads midt i København (på Nørrebro, red.), men det kan jo ikke nytte noget, at der er 502 betjente til 600.000 borgere. Man kan da godt regne ud, at det holder slet ikke,« siger Tomas Villum Jensen og henviser til en artikel i politiets fagblad Dansk Politi, der sætter fokus på problemet med bemandingen.

»Vores glarmester siger, at han har været tre steder i Nordsjælland i dag (torsdag, red.) efter indbrud, og alle tre steder havde politiet ikke været der endnu. Så føler man sig magtesløs og forbigået. Man bliver så rasende, pisseærgerlig og indebrændt,« siger Tomas Villum, der har oplevet indbrud seks gange de seneste seks år - fire gange i samme bolig, én gang i parrets tidligere hus samt det aktuelle indbrud i huset ved Humlebæk torsdag eftermiddag.