Film om søhelten Tordenskjold må nøjes med få stjerner

Filmen »Tordenskjold og Kold« er retningsløs, plat og fjollet, lyder det fra filmanmelderne.

Læs mere
Fold sammen

København: En komedie så skæv, at den mister balancen.

Den danske film "Tordenskjold og Kold", som har premiere torsdag, vækker ikke meget begejstring hos Berlingskes anmelder.

På trods af enkelte vellykkede scener, mener anmelderen, at filmen er sovset ind i "til tider smådesperat drengerøvshumor".

Samtidig sammenligner hun "Tordenskjold og Kold" med "et lidt retningsløst afsnit af "Klovn" og giver den to ud af seks stjerner.

Ekstra Bladets anmelder starter med at undre sig over, hvorfor der ikke er lavet flere film om søhelten Tordenskjold.

- Man kan så undre sig endnu mere over, at når man så gør det, så vælger man at gøre det så plat og lavkomisk, som det er tilfældet med "Tordenskjold og Kold", skriver anmelderen, som også giver filmen to ud af seks stjerner.

Filmen foregår i 1720, hvor Den Store Nordiske Krig netop er slut. Den skildrer, hvordan Viceadmiral Peter Jansen Wessel alias Tordenskjold, som vi kender fra tændstikæskerne, har fået heltestatus i den danske befolkning og vælter sig i kvinder.

Komedien er ikke en historisk beretning i traditionel forstand, men fortæller med satiriske greb om søhelten Tordenskjold fra den dansk-norske flåde.

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, som også står bag filmen "Frygtelig Lykkelig", som har arbejdet sammen med den norske succesforfatter Erlend Loe.

/ritzau/