Film om 1-årige Finn set en mio. gange: »Det giver ingen mening, at min søn skulle dø«

Finn havde brug for en ny lever, men da han fik den, var det for sent. I marts i år døde den 1-årige dreng.

Den 16. marts 2016 døde Finn. Han blev et år og syv måneder, men mistede livet til en sjælden sygdom, der betød, at han skulle have en ny lever. Fold sammen
Læs mere
Foto: Facebook/Hans Hank Kristensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 16. marts 2016 mistede Hans Kristensen sin søn Finn. Han blev et år gammel og tabte kampen til en sjælden sygdom, der gjorde, at han havde brug for en ny lever for at overleve.

Hans Kristensen har lagt en video på nettet, der fortæller Finns tragiske historie og opfordrer folk til at tage stilling til organdonation.

Videoen af den pludrende dreng, der endte sine dage i en hospitalsseng, er blevet afspillet over en million gange og delt over 15.000 gange, siden den blev lagt på Facebook fredag.

Du kan se videoen herunder:

Mandag morgen var Hans Kristensen i »Go' morgen Danmark« på TV 2, hvor han fortalte om den sjældne sygdom.

»Da Finn var tre måneder, havde han allerede dét, man kalder en skrumpelever,« fortæller han.

Derfor havde den lille dreng brug for en ny lever for at overleve. Efter ni måneder på venteliste kom der et organ til ham - og der var jubel og tårer, fortæller Hans Kristensen.

Men den nye lever virkede ikke for Finn. Den var blandt andet for stor, og på tre et halvt døgn måtte han opereres fem gange, inden de opgav kampen.

»I situationen var vi rolige, men da lægerne forlod rummet, græd vi bare. Vi var bare færdige som mennesker,« siger Hans Kristensen og forklarer:

»Finns krop var rigtig brugt. Han blev et år og syv måneder, og i den tid var han syg. Der var gift i hans krop. Det er lang tid at vente på et nyt organ, som er så vitalt for din krops funktion.«

Finn døde den 16. marts, og hans forældre var der til det sidste.

»Da de slukker for medicinen, sidder vi begge med to fingre på hans hjerte og kan mærke det holde op med at slå, og det er meget smukt,« siger faderen, der har lagt videoen af sin søn på Facebook for at gøre opmærksom på organdonation.

Ifølge Oplysning om Organdonation venter mere end 500 mennesker hvert år på et nyt organ. I 2014 døde 25 personer, mens de stod på venteliste til et nyt organ.

»Det giver ingen mening, at min søn skulle dø. Der er ikke noget logik i det. Men det giver en lille smule mening til Finns minde og liv at dele det her og gøre opmærksom på det. Det er vigtigt,« siger Hans Kristensen.

Finn nåede at hilse på Kronprinsesse Mary, som man kan se på billedet nedenfor, som Hans Kristensen lagde på Facebook lørdag.