Filippinsk politi anholder dansker for menneskehandel

En 54-årig dansker er anholdt på Filippinerne - sigtet for menneskehandel, skriver flere lokalemedier.

En 54-årig dansker er angiveligt anholdt på Filippinerne for menneskehandel. Det skriver flere filippinske medier onsdag. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Filippinsk politi har tirsdag morgen anholdt en 54-årig dansker, der er mistænkt for at være involveret i menneskehandel.

Anholdelsen skete i en lejlighed i byen Cebu, hvor myndighederne angiveligt fandt den 54-årige dansker og en 34-årig formodet alfons i besiddelse af to små søstre på 11 og 12 år, som de havde taget fra deres hjem i Mandaue.

Det skriver BT, der citerer flere filippinske medier heriblandt Filipino Times.

Den 54-årige dansker blev anholdt for menneskehandel og for at have anskaffet sig de to mindre søskende med henblik på seksuelle formål. Ifølge de filippinske medier blev danskeren første gang introduceret til de to piger i december sidste år af den formodede alfons.

Den formodende alfons havde angiveligt taget de to søstre fra deres bolig i Mandaue og fragtet dem til danskerens lejlighed i bydelen Tisa i Cebu. Der opholdt pigerne sig, indtil de blev reddet tirsdag ved daggry klokken 02:30 af det regionale, filippinske Anti-Human Trafficking Task Force.

Pigernes forældre havde søgt hjælp hos politiet, efter de fandt ud af, hvor pigerne opholdt sig. En 12-årig nabopige havde fortalt forældrene, at hun kendte den formodede alfons, fordi hun selv var blevet prostitueret af ham til den 54-årige dansker. Hun kunne derfor fortælle politiet, hvor de opholdt sig, skriver de filippinske medier.

Efter politiet stormede danskerens lejlighed, identificerede den 12-årige pige de to mistænkte, som efterfølgende blev anholdt.

De to piger på 11 og 12 år blev bragt i sikkerhed, mens danskeren og den formodede alfons blev kørt til Subangdaku politistation.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyser til BT, at det ikke umiddelbart har kendskab til sagen, men at man vil undersøge den nærmere.

Ifølge TV 2s oplysninger så står danskeren til at blive sigtet for den mest alvorlige paragraf for menneskehandel og risikerer dermed fængsel på livstid.