Festivalparkering under vand

Den nyanlagte parkeringsplads på Roskilde Festivalen står to dage inden festivalens start allerede under vand. Festivalledelsen fraråder al kørsel med bil til området. 55.000 er allerede ankommet.

Smatkilde 2007. Foto: Lars Helsinghof Fold sammen
Læs mere

De seneste dages massive mængder af nedbør har nu sat sine første klistrede mudderspor på Roskilde Festivalen 2007. Den nyanlagte parkeringsplads har ikke kunne kapere regnen og står nu delvist under vand. Derfor er det ikke muligt at tage bilen til Roskilde Festival i år.

- Det er ikke bilkaos endnu, men vi kan se, at hvis der kommer flere biler, får vi problemer. Derfor anbefaler vi at alle gæster tager tog eller bus til festivalen, fortæller Esben Danielsen, talsmand for Roskilde Festival.

Inde på selve festivalpladsen er mudderet også begyndt at vise sig under sålerne på de 55.000 gæster, der allerede har indfundet sig på festivalområdet. Flere telte står allerede under vand på den nedre del af festivalområdet tættest på sceneindgangene, hvor mudderet flere steder er i ankelniveau.

En af de mudderramte er Mattias Borg fra Køge:

- Vores lejr er nærmest skyllet væk i et mudderskred. Og det gør ikke humøret bedre, at folk er begyndt at grave mudderfælder, fortæller han til en af Ritzaus udsendte.

Slamsugere og lastbiler med grus og barkflis gør hvad de kan for at holde muddermængden nede.

- Vi har valgt i år at anlægge fortove foran alle boder og andre steder, hvor vi ved, der vil stå mange mennesker på en gang, fortæller Esben Danielsen.

DMI lover endnu mere regn over Roskilde de kommende dage. Værst ser det ud på torsdag, hvor der ifølge prognoserne vil falde op til 20 mm regn.