Festivalgæster frygtede for sikkerheden: Kunne have været Pearl Jam om igen

I 2000 endte Roskilde Festival i en tragedie, da ni mennesker blev mast ihjel foran Orange Scene under en koncert med Pearl Jam. Onsdag frygtede festivaldeltagere, at det kunne være sket igen, da popsensationen Alex Vargas-koncerten optrådte på den beskedne scene Gloria. Den dårlige oplevelse og alt for store menneskemængde fik bekymrende festivalgæster til Facebook-tasterne.

Det er ikke usædvanligt, at der er pres på til koncerter på Roskilde Festival - men i aftes var det for meget under koncerten med Alex Vargas. Billedet her er fra koncerten med Wiz Khalifa. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag optrådte den populære popsensation Alex Vargas på Roskilde Festival. Til stor frustration for festivalgængerne var han booket til at optræde på den beskedne scene Gloria, som kun efterlader plads til 1.500 publikummere. Hvad Roskilde tilsyneladende ikke havde forventet, var, at iveren efter at se Alex Vargas ville friste op mod 10.000 af festivalens 130.000 gæster. Ikke desto mindre var det tilfældet.

Det har fået flere festivalgæster til at rette skarp kritik af Roskilde Festival, fordi pladsen var al for trang, og sikkerheden var en mangelvare, da mange skubbede på udefra for at komme ind i koncertteltet.

I 2000 skete der en tragisk dødsulykke på Roskilde Festival, da ni blev mast ihjel under Pearl Jam-koncerten ved Orange Scene. Fold sammen
Læs mere
Foto: NILS MEILVANG.

Af festivalgæster, der fluks stormede til Facebook-tasterne, var Nathalie Belmark. Hun er blot én af flere, som udtrykte sin bekymring over den massive menneskemængde. Og dette er blot ét af mange eksempel på, at de sociale medier har enorm slagkraft, fordi det giver almindelige mennesker mulighed for at kommunikere direkte med virksomheder til offentligt skue.

Nathalie Belmark sammenligner onsdagens koncert-oplevelse med de tragiske omstændigheder, som skete i 2000 under Pearl Jams optræden på Orange Scene, hvor blev ni mennesker blev mast ihjel.

Roskilde Festvial ved øjensynligt, at det er vigtigt at få bremset noget, før det udvikler sig til en potentiel »shitstorm«. Derfor sad deres medarbejder Andreas i går klar ved tastaturet og svarede alle, som har rettet kritik af forløbet under Alex Vargas-koncerten.

Her forsikrede Roskilde Festival via et copy-paste-svar til alle, der har brokket sig, at de har »kontrol over situationen, og har haft det gennem hele forløbet.« Alligevel erkender de, at »koncerten burde have været placeret andetsteds.«