Ferien er ved at være forbi - men nu kommer sommervejret

På denne »Store Hjemrejsesøndag« kan vi glæde os over, at ferierende danskere tilsyneladende har sommeren med hjem sydfra.

Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vagthavende meteorolog ved DMI, Steen Rasmussen skruer sig endda op til at kalde den kommende uge for »en ganske flot uge« rent vejrmæssigt.

»Der ser ud som om sommeren kommer til at tage revance nu, men den har også noget at indhente, må man sige. Vi får temperaturer mellem 23 og måske helt op til 30 grader, og det ser ud til at holde tørt bortset fra lidt tordenbyger tirsdag og måske onsdag,« siger Steen Rasmussen.

Men der bliver på ingen måde tale om dagsregn, udelukkende lidt byger i ny og næ.

Traditionelt betyder den kommende skolestart, at sommeren viser sig fra sin pæneste side.

Sådan ser det også ud til at blive i år, selvom meteorologerne ikke er meget for at kigge mere end fem dage frem i tiden.

Men DMI forventer, at Danmark vil blive ramt af flere højtryk i august. Sandsynligheden for en varmebølge og »indian sommer« er ikke stor, men der vil nok komme længere perioder med stabilt og tørt vejr, en del sol og behagelige temperaturer på 20 grader eller derover.

Og i slutningen af måneden vil temperaturerne så stille og roligt begynde at rasle nedad og forberede sig på, at vi næste gang tager fat på den første efterårsmåned.

Summa sumarum: Nyd vejret den kommende uge alt, hvad du kan.