Fem personer fængslet: Mistænkt for 16 hjemmerøverier

Fire mænd og en kvinde er blevet anholdt for hjemmerøverier på Sjælland, Lolland-Falster og i Sydøstjylland.

En person er fundet død i et brændt hus i Allingåbro, som ligger øst for Randers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Free/Colourbox

Fem personer er blevet anholdt i en sag om op til 16 hjemmerøverier begået i hele landet. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

De anholdte er fire mænd på henholdsvis 17, 19, 22 og 47 år og en kvinde på 50 år. De formodes at have samarbejdet og stå bag striben af hjemmerøverier, som er begået over en periode på halvandet år.

De fem anholdte blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster. Her blev de alle varetægtsfængslet, oplyser anklagemyndigheden hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på Twitter.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, og det er sparsomt med oplysninger om sagen.

Folketidende.dk skriver, at er der tale om en mor og hendes tre sønner, samt en mand. Der blev ifølge netavisen rekvireret serbokroatisk tolk til retsmødet.

Selv om de mistænkes for op til 16 hjemmerøverier, er der på nuværende tidspunkt tilsyneladende kun rejst sigtelse for to.

Den 22-årige og den 19-årige er sigtet for et hjemmerøveri i Hvidovre, hvor den ældste blev taget på fersk gerning mandag morgen. Han erkendte, mens den 19-årige nægtede sig skyldig.

Alle fem er sigtet for et hjemmerøveri på Møn 4. november. I denne sag nægter alle sig skyldige.

Røverierne er foregået på Sjælland, Lolland-Falster og i Sydøstjylland. Derfor har fire politikredse arbejdet tæt sammen om efterforskningen i sagen for at kunne finde og anholde gerningsmændene.

Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er tilfreds med den samlede indsats mod bølgen af hjemmerøverier.

- Der er tale om meget grov kriminalitet, når mennesker bliver udsat for røveri i egen bolig. Det er stærkt grænseoverskridende, og det er ofte gået ud over ældre eller svagelige borgere.

- Gerningsmændenes adfærd har været både truende og voldelig, siger han.

De fem formodede hjemmerøvere er alle blevet anholdt indenfor ét døgn.

Nu venter arbejdet med at klarlægge forløbet og opklare striben af røverier. Det er Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, der skal stå for efterforskningen i samarbejde med de tre andre politikredse.

Otte af de 16 røverier er foregået på Lolland-Falster. Fem er begået på Københavns Vestegn, mens Sydøstjylland har været udsat for to af røverierne. Ét enkelt er begået på Vestsjælland.

Den 22-årige var den første af de fem, der blev pågrebet. Klokken 04.11 blev han afbrudt af politiet, mens han var i færd med at begå et hjemmerøveri på Brostykkevej i Hvidovre.

En formodet medgerningsmand sprang ud ad vinduet og flygtede fra gerningsstedet. Han blev dog anholdt af politiet senere mandag formiddag.

Efterfølgende er yderligere de tre personer blevet anholdt og knyttet til serien af grove hjemmerøverier.

/ritzau/