Fem opsigtsvækkende kvindedrab

John Knudsen er blevet idømt livstid på det bestialske drab på Kirsten Bay Andersen. Andre kvinder har også mødt deres grufulde skæbne for hånden af en mand. Her er et udpluk fra de senere år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

John Knudsen er blevet idømt livstid på det bestialske drab på Kirsten Bay Andersen. Andre kvinder har også mødt deres grufulde skæbne for hånden af en mand. Her er et udpluk fra de senere år.

Trampet ihjel

I dette hus, i Birkerød, mistede den 17-årige Katja Fromberg livet i 2007. Den 17-årige, der var gravid i 5.-6. uge, blev tævet og trampet ihjel af kæreste Srdjan Dimic. Dommeren i sagen udtalte, at den 22-årige ”må have anset det for overvejende sandsynligt, at pigen kunne dø af hans handlinger”og at "Dommeren har sjældent set så mange kvæstelser i en sag, hvor der ikke er brugt våben.” Dimic blev idømt 12 års fængsel samt udvisning af landet. Forældrene, der også boede i huset, blev idømt fire måneders fængsel for ikke at have tilkaldt hjælp.

Tævet med glasskår

I 2008 blev den 36-årige mor til fem, Anne Pedersen, fundet dræbt i hendes hjem, i Sommersted ved Haderslev. Anne Pedersens eksmand, og far til to af hendes børn, blev fundet skyldig i sammen med to kammerater at have udsat Anne Pedersen for diverse pinsler, herunder slag med knytnæver og glasskår i hånden, ligesom en af de tre mænd havde mast en øloplukker ind i tindingen på hende. Mens torturen, der varede halvanden time, stod på, lå Anne Pedersens veninde bagbundet i et tilstødende rum. Anne Pedersen nåede kun lige at alarmere politiet, inden hun døde af sine kvæstelser. De tre mænd blev hver idømt 12 år for mord.

Teenager voldtog og dræbte pensionist

I 2007 blev 85-årige Gerda Møller voldtaget og dræbt i Aalborg, af en 15-årig dreng fra Grønland. Ifølge drengen var både voldtægten og drabet et resultat af et mislykket indbrudsforsøg. Den 85-årige døde af en kombination af knivstik på kroppen og voldsomme slag mod hovedet. Den 15-årige flygtede kort efter overfaldet til Grønland, men først måneder senere blev han anholdt og bragt for retten i Danmark. Han tilstod og i 2009 blev han idømt maksimumstraffen for unge under 18, som lyder på otte år.

Liget aldrig fundet

Den 23. oktober 2009 forsvandt den 46-årige Lisbet Nielsen fra sit hjem i Risskov. Politiet anholdt hendes kæreste, men umiddelbart inden han skulle af sted til grundlovsforhør og forklare sig, tog den sigtede sit liv i en celle i Århus Arrest. Kæresten nægtede sig skyldig, men politiet mener, han er gerningsmanden. Manden kvalte som 16-årig sin dengang 15-årige kæreste. Det sendte ham tre år i fængsel. Som 23-årig dræbte han endnu en kæreste. Det blev han idømt en behandlingsdom for, da han på det tidspunkt skulle have udviklet en svær skizofreni. Trods omfattende eftersøgninger lykkedes det aldrig at finde Lisbet Nielsen. Hun blev officielt erklæret død d. 31. august i år.

Myrdet i kælder

Den 1. januar 2010 blev den 20-årige Maria Møller Christensen fundet myrdet i en kælder i Herning. En 48-årig mand blev anholdt og siden løsladt og renset på baggrund af dna-spor. Den 20-årige kvinde gik alene hjem fra en nytårsfest uden sko, da hun mødte sin drabsmand.Festen finder sted kun få hundrede meter fra hendes hjem, men hun mister tilsyneladende orienteringen undervejs. Hun møder sin drabsmand, der slår hende i ansigtet og voldtager hende, han kvæler hende. Hun blev fundet i gangen til en vaskekælder. Politiet har siden anholdt en anden 48-årig, der bor i den ejendom, hvor Maria Møller Christensen blev fundet. Det er en dna-prøve, som matcher spor fra gerningsstedet, der fører til anholdelsen. Sagen afventer dom.