Fem kirker er nu til salg i København - se hvad de koster

Fem af de seks kirker, der skal lukke i Københavns Stift, er nu til salg. Den dyreste er Absalons Kirke til 9,7 millioner kroner. Den billigste er Bavnehøj Kirke, der er sat til salg for 2,9 millioner kroner.

Bavnehøj Kirke i København kan nu erhverves for kun 2,9 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Chancen for at købe en kirke i København har aldrig været større end i dag.

Således er der hele fem folkekirker til salg i Københavns Stift, og de varierer i pris fra godt ti millioner kroner til knap tre millioner kroner, og flere af dem er tæt på at blive solgt.

De fem kirker er sat til salg, efter at kirkeminister Marianne Jelved (R) sidste år som kulturminister besluttede at lukke seks kirker i København efter en indstilling fra stiftsrådet og biskoppen, der dog gerne havde set, at i alt 14 kirker blev lukket.

Ejendomsmæglerfirmaet Colliers står for salget af fire af de fem kirker. Ifølge direktør Peter Lassen er der »meget stor interesse« for at købe bygningerne.

»Vi får henvendelser hver dag, og vi har aldrig haft ejendomme til salg, som der har været så stor interesse for,« siger han.

Han vil endnu ikke sætte navne på de mange potentielle kirkekøbere. Men ifølge direktøren tæller de alt fra menigheder og sociale organisationer til investorer og kunstnere.

»Nogle vil bare gerne eje en kirkebygning, udvikle den og lave den om til en eller anden form for udlejningsformål,« siger han og tilføjer, at der også har været interesse for at bruge kirkerne som restauranter, gallerier og atelierer:

»Nogle vil bruge dem som domicil. Det kunne være ingeniører, arkitekter eller reklamebureauer.«

Flere kirker tæt på salg

Den ene af de fire kirker, Bavnehøj Kirke, sælges for 2,9 millioner kroner af menighedsrådet. Den må kun bruges til kirkelige formål, og »det begrænser udviklingsmulighederne«, som Peter Lassen udtrykker det. Han oplyser, at »flere migrantmenigheder er interesserede« i kirken.

De tre andre kirker er ejet af Kirkefondet, der stiller en række betingelser til kommende købere. De skal bruge kirkerne til formål, der er forenelige med bygningerne og deres historie, f.eks. sociale eller humanitære formål, og derfor kommer der hverken et supermarked i Samuels Kirke eller en natklub i Absalons Kirke. De to kirker er sat til salg for henholdsvis 9,5 og 9,7 millioner kroner.

Ifølge Peter Lassen har Samuels Kirke og Blågårds Kirke allerede været sat til salg. Mens det ikke lykkedes at finde en køber til Blågårds Kirke, blev salget af Samuels Kirke af en række praktiske årsager aflyst tidligere i år.

»Vi er i slutforløbet med et par af kirkerne. Kirkefondet har godkendt køberne, og vi forhandler lige nu købsaftalerne,« siger han.

Den eneste af de fem kirker til salg, der ikke bliver udbudt af Colliers, er Utterslev Kirke. Den bliver udbudt af EDC Erhverv, Poul Erik Bech, på vegne af Bellahøj-Utterslev Sogn, der ejer kirken.