Fem bandemedlemmer tiltalt for dobbeltdrab i Herlev

Anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi har rejst tiltale mod fem svenske bandemedlemmer. De er tiltalt for at have dræbt to rivaliserende bandemedlemmer i Herlev.

Fem svenskere er fredag blevet tiltalt for det dobbeltdrab, der fandt sted i Herlev 25. juni 2019. Fold sammen
Læs mere
Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

25. juni sidste år mistede to svenske bandemedlemmer livet i Herlev.  Nu er fem svenskere fra en rivaliserende bande blevet tiltalt for dobbeltdrabet.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Drabene fandt sted i Sennepshaven, og det er efter omfattende efterforskning, at Anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi nu har rejst tiltale mod de fem svenskere, skriver politiet.

De fem svenskere er udover tiltalen for dobbeltdrab også tiltalt for et drabsforsøg.

Dobbeltdrabet i Herlev

Ofrene for dobbeltdrabet var to unge svenske statsborgere på 21 og 23 år. De mistede livet sidst på eftermiddagen 25. juni, da der blev affyret en serie skud mod den bil, som de sad i.

Med i bilen var en tredje mand, der slap fra angrebet med livet i behold.

Efter drabet og drabsforsøget flygtede gerningsmændene sidst på eftermiddagen i en Audi.

Bilen blev senere fundet udbrændt i Nærum. I bilen lå der en AK-47. Udover automatriflen fandt politiet også en pistol.

De fem tiltalte er alle svenske statsborgere med somalisk baggrund. Den første tiltalte blev anholdt i Aarhus, få dage efter at dobbeltdrabet fandt sted, mens de resterende fire er blevet udleveret af svensk politi.

Dobbeltdrabet og drabsforsøget behandles som en del af en verserende bandekonflikt på den anden side af Sundet. Det har tidligere været beskrevet i den svenske avis Expressen, at den ældste af de to ofre var en ledende figur i banden Shottaz.

Shottaz ligger i strid med en anden gruppe, der kalder sig Dödspatrullen.

Medlemmerne i de to grupper er efter sigende vokset op sammen, men et røveri i 2015 har ifølge svenske medier skabt splittelse mellem de to grupperinger. En person mistede livet i forbindelse med røveriet.

Retten i Glostrup

Sagen mod de fem tiltalte svenskere skal føres i Retten i Glostrup, og det forventes, at den vil begynde 10. august i år.

Sagen skal føres som en nævningesag.

Anklagemyndigheden hos Københavns Vestegns Politi har på nuværende tidspunkt ikke flere kommentarer til tiltalen af de fem svenskere.