Fem anholdt for millionkuppet i Brøndby

Fire svenskere og en dansker blev i aftes anholdt på et hotel centralt i København. Politiet sigter dem for millionkuppet i Brøndby for en uge siden.

Foto: Jeppe Michael Jensen / Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Politiet i København slog i aftes til i en koordineret aktion med betjente fra politiets særlige aktionsstyrke og anholdt fem personer - fire svenskere og en dansker - på hotel »Scandic Copenhagen« ved søerne centralt i København.

De fem sigtes for millionkuppet i Brøndby natten til søndag for en uge siden, hvor de i et voldsomt, professionelt røveri med brændende skraldebiler, partisansøm og en vild flugt med 200 kilometer i timen fra politiet plyndrede Dansk Værdihåndtering for 60 millioner kroner.

Politiet stormede i aftes ved 18-tiden hotellets foyer, hvor fire af de anholdte ifølge Ekstra Bladet sad med 1.000-kronesedler og mobiltelefoner på et cafebord.

Den femte blev anholdt på en rasteplads på Sydmotorvejen.

De anholdte vil senere i dag blive fremstillet i et lukket grundlovsforhør i Glostrup.

Måske flere anholdelser
Politiet har siden røveriet sidste weekend holdt kortene særdeles tæt ind til kroppen. Ingen særlige efterlysninger og ingen offentliggjorte overvågningsbilleder af røverne.

Det kan tolkes som et tegn på, at politiet faktisk har været i hælene på røverne siden kuppet for en uge siden og at man blot har ventet på det rette tidspunkt for at slå til og skride til anholdelse.

Ifølge Ekstra Bladet forventer politiet flere anholdelser i sagen.