Fejl i annonce skaber panik hos lokal Venstre-afdeling

En annoncefejl i Ugeavisen Esbjerg konstaterer, at kommunen har betalt for Venstres annonce i forbindelse med kommunalvalget.

Borgmesterkandidat og viceborgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen er på forsiden af Ugeavisen Esbjergs fejlbehæftede annonceopslag. Foto: Christer Holte Fold sammen
Læs mere

En annoncefejl i denne uges udgave af Ugeavisen Esbjerg har bragt byens borgmesterparti Venstre i knibe. Det skriver Jydske Vestkysten.

I øverste hjørne af et annonceomslag om partiets kandidater til kommunalvalget står der nemlig, at annoncen er betalt af Esbjerg Kommune, hvilket ikke er tilfældet. Og fejlen får det til at se ud som om, Venstre har misbrugt offentlige midler, hvilket har skabt en del panik hos partiet her midt i kommunalvalget.

Annoncesiderne er reelt betalt af Venstre selv, men fejlen skyldes angiveligt, at Esbjerg Ugeavis er kommet til at genbruge en tekst fra en et tidligere annonceopslag, hvor kommunen oplyser borgerne om håndtering af affald.

»Alle fire sider er annoner købt af Esbjerg Kommune,« står der i avisen.

Kunne ikke blive værre

»Vi kunne stort set ikke være blevet beskyldt for noget, der er værre, så skaden kan ikke være større. Det er selvfølgelig ikke sandt, at Esbjerg Kommune har betalt for Venstres annoncer, men der vil uvægerligt være nogle, der tror det,« siger borgmesterkandidat og viceborgmester i Esbjerg Kommune Jesper Frost Rasmussen (V) til Jydske Vestkysten.

Han beskriver en anklage om misbrug af offentlige midler som »så alvorligt, som det kan være«.

»Vi har forsøgt at komme så bredt ud med budskabet om fejlen, som vi overhovedet kan, og jeg har også skrevet til samtlige spidskandidater for partierne. Men det er klart, at vi står med et meget markant problem.«

På Ugeavisen Esbjergs Facebookside beklager de i et opslag tirsdag fejlen.

»Ugeavisen Esbjerg udkommer onsdag med et annonceomslag indrykket af Venstre. Ved en fejl begået af Ugeavisen Esbjerg står der desværre, at omslaget er betalt af Esbjerg Kommune. Det er ikke tilfældet,« skriver avisens redaktør Erik Haldan.