FDM advarer mod tysk trafikkaos i weekenden

Der er risiko for at ende i en lang bilkø på den nordtyske autobahn den kommende weekend, advarer FDM, der opfordrer til at køre af sted i god tid eller finde alternative ruter.

ARKIVFOTO. Kø på A7 i retningen mod Hamborg. Fold sammen
Læs mere
Foto: BODO MARKS

Hvis du skal sydpå i bil den kommende weekend, er der en vis risiko for, at du kan havne i en ulidelig lang kø i Nordtyskland.

Sådan lyder advarslen fra bilejernes organisation, FDM. Der er nemlig massivt vejarbejde nord for Hamborg, hvor blandt andet en motorvejsbro skal bygges om fra seks til otte spor.

Det betyder hastighedsbegrænsninger på 60 kilometer i timen og risiko for lange bilkøer. Den kommende weekend bliver det så ekstra slemt, fordi en del af motorvejen ved Hamborg vil være spærret i begge retninger på grund af vejarbejdet. Det drejer sig om tilkørsel Hamburg-Schnelsen og motorvejskryds Hamburg-Nordwest.

»Nord for Hamborg er der ikke mindre end fire vejarbejder, og når man så når Hamborg, er der et femte. Og den kommende weekend er en del af motorvej A7 så spærret i begge retninger fra fredag klokken 22.00 til mandag morgen klokken 5.00,« siger Frederik Valmin fra FDMs Ferieservice.

FDM råder til, at man finder alternative ruter.

»Med udsigt til så mange flaskehalse på så kort en strækning, kan alternative ruter være en mulighed, for eksempel kan man køre fra mere nordligt,« siger Frederik Valmin og henviser til, at man på FDM.dk kan finde et kort med alternative muligheder.

Kan man vente med at køre til søndag eller starten af næste uge, vil det ifølge FDM være tilrådeligt. Organisationen gør også opmærksom på, at der er mindre trafik om natten.

Uanset hvilken rute man tager, skal man lægge et par timer oveni. Særligt hvis man skal nå et fly fra lufthavnen i Hamborg, er det vigtigt at køre af sted i god tid, lyder opfordringen fra FDM.

Og tro nu ikke, det hele er forbi efter næste weekend. Flere af vejarbejderne i det nordtyske fortsætter sommeren over.