Fatima Shah trækker sig

Socialdemokraten Fatima Shah forlader sin plads i Herlev kommunalbestyrelse efter kritik af hendes udtalelser om stening.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det socialdemokratiske byrådsmedlem Fatima Shah forlader Herlev kommunalbestyrelse, oplyser borgmesteren i Herlev, Kjeld Hansen (S).

Den 29-årige Fatima Shah går blandt andet ind for stening. Hun er uddannet læge, men ville som muslim - i et muslimsk samfund - gå ind for sharia-lovens bestemmelser om, at utro ægtefolk kan straffes til døden ved stening. Og hun anerkender ikke ægteskaber mellem muslimer og ikke-muslimer.

"Jeg er praktiserende muslim. Jeg går ind for Sharia Loven, og jeg synes, at islams lov kommer over det demokratiske fællesskab, og derfor kan muslimer kun blive gift med muslimer," siger Fatima Shah i et interview med Mohammad Rafiq i hans bog "Byrådsmedlem - Nej til den danske kultur".

"Jeg har muslimske rammer, jeg retter mig efter, og som man kan sige, at jeg stiller højere end det humanistiske fællesskab. Derfor kan jeg stå inde for, at muslimer forelsker sig i de muslimer, de gerne vil giftes med, men jeg kan ikke anerkende retten til at gifte sig med en ikke-muslim," fortsætter hun.

Fatima Shah har over for borgmesteren begrundet sin udmeldelse med hensynet til, at debatten om hende ikke skal misbruges politisk. Hun har lagt særlig vægt på hensynet til på ingen måde at bidrage til at skade Herlev eller nogen i Herlev, skriver borgmester Kjeld Hansen i en pressemeddelelse.

Ifølge borgmesteren har den socialdemokratiske gruppe taget Fatima Shahs beslutning til efterretning, idet gruppen har lagt vægt på at tilkendegive, at der aldrig i det flere års tætte samvær har været grundlag for at betvivle hendes tilslutning til og anerkendelse af det danske samfunds værdigrundlag.

/ritzau/ og eah@berlingske.dk