Father John Misty-koncert splitter Roskilde-anmeldere

Josh Tillman keder sig i sin egen kritik, lyder Politikens dom efter koncert på Roskilde Festival fredag.

Father John Misty optrådte på Roskilde Festivals største scene fredag. Scanpix/Torben Christensen Fold sammen
Læs mere

København. Efter en regnvåd fredagskoncert med amerikanske Father John Misty står anmelderne tilbage med blandede fornemmelser.

Det var da også med bange anelser, at Father John Misty trådte op på Roskilde Festivals største scene, blot to år efter at han havde spillet på selv samme festival på en mindre scene.

Præsentationen af koncerten lovede samfundskritik, påpegede Politikens anmelder Lucia Odoom.

Men pakket ind i Tuborg-reklamer, var det ikke den oplevelse, hun gik til tasterne med, da hun kvitterede med tre ud af seks hjerter.

- Han keder sig i sin egen kritik, den antænder ikke rigtigt noget i ham, og derfor var der heller ingen afsmittende effekt på publikum, skriver hun.

Heller ikke Ekstra Bladets anmelder Thomas Treo lader til at have nydt koncerten.

Han peger særligt på, at publikum havde svært ved at koncentrere sig og hellere ville snakke med hinanden end at høre på spillemanden på scenen.

- Står man i smatten, kræver det helt særlige evner at fastholde interessen, skriver Treo, der giver koncerten to ud af seks mulige stjerner.

- I 2015 var Misty alias Josh Tillman og hans fuldskæg noget af det hippeste i showbusiness, men nu er kun håret på kinderne tilbage, lyder det videre.

Men det er ikke alle anmeldere, der står tilbage med samme oplevelse. For ifølge Peter Schollert, der skriver for Jyllands-Posten, klarede amerikaneren den store Orange-test.

Fem ud af seks stjerner, lyder dommen fra en mere begejstret anmelder.

- Den 36-årige Father John Misty går ikke af vejen for at skrive en lang og til tider sprogligt snørklet sang.

- Han lagde med solbriller og i jakkesæt ud med titelnummeret fra sit seneste album, Pure Comedy. Flere gange troede publikum, at sangen var slut. Men han blev ved, skriver Schollert.

/ritzau/