Fastende børn får kagen med hjem

Der er tænkt kreativt, når der fejres 10 års fødselsdag for succesrige århusianske lektiecaféer. Muslimske børn er sikret deres bid af kagen trods fastemåneden.

Når lektiecaféerne i Århus i morgen fejrer fælles fødselsdag med kagemand og sodavand, er der taget hensyn til de børn, der ikke får glæde af godbidderne på grund af muslimernes hellige fastemåned ramadanen. I stedet får de en madkasse, så kagen kan nydes derhjemme om aftenen.

Det er 10 år siden, at Århus Kommune for første gang indførte lektiecafé på biblioteket i Gellerup. Siden har ordningen bredt sig til syv biblioteker.

- Lektiecaféerne er til for alle. Det skal fødselsdagen selvfølgelig også være. Jeg er derfor glad for, at det er lykkedes at finde en måde, så alle kan være med til at fejre dagen, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Flemming Knudsen (S).

Der er anskaffet "autoriserede" kagekasser forsynet med logoet fra lektiecaféerne. Så kan familierne tage et stykke kagemand med hjem og markere fødselsdagen derhjemme om aftenen.

/ritzau/