Farvel til Victory Challenge

Det blev heller ikke til sejr for skandinaviske Orm i den fjerde og sidste sejlads mod italienske Prada i kvartfinalernes opsamlingsheat ved Louis Vuitton Cup.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed kan Jesper Bank & Co pakke basen på Halsey Street sammen og rejse hjem, mens Prada fortsætter videre til semifinalen. Fredag havde syndikatleder Mats Johansson valgt at sætte Jesper Bank på land og i stedet give chancen til svenske Magnus Holmberg ved roret. Men lige lidt hjalp. Efter et spinkelt forspring på første opkryds lykkedes det alligevel for Prada at runde mærket først. Ned ad bakke trak italienerne fra, og oven i købet knækkede genuafaldet på Orm under tredje opkryds. Dermed forfulgte uheldet den svenske rorsmand, som kun nåede at vinde en enkelt sejlads ved roret. I mål lød forspringet på et minut og 32 sekunder, men i mediecenteret brød den internationale presse ud i klapsalver.

»Tak for en fantastisk indsats og en masse gode minder,« sagde "the voice of sailing", newzealænderen Peter Montgomery, i den direkte transmission, hvorefter han fortsatte med roserne til det fælles skandinaviske projekt.

Victory Challenge får følgeskab af veteranerne fra Team Dennis Conner, som ligeledes tabte for fjerde gang til OneWorld. Om OneWorld får lov at fortsætte, er dog stadig uvist, da netop Dennis Conner sammen med Prada kører en sag mod OneWorld.

/Ernstved