Farligt hærværk fortsætter: Mand er kørt galt på grund af løsnet hjul

En mand fra Tølløse er kørt galt, efter et af bilhjulene rev sig løs, mens bilen var i fart. Sagen er anmeldt til politiet.

PRIVATFOTO: Alexander Holzendorff har fået piskesmæld, efter et hjul røg af hans bil, mens han var i fart. Fold sammen
Læs mere

En mand fra Sjælland måtte lørdag på hospitalet, efter han mistede herredømmet over sin bil. Et hjul røg af bilen, mens den var i fart, og manden kørte i grøften.

Hændelsen kommer efter en uge, hvor politiet i en række politikredse har fået anmeldelser om farligt hærværk, hvor møtrikkerne på bilers hjul er blevet skruet løs.

Den 19-årige mand Alexander Holzendorff var på vej til mekaniker, fordi han tidligere på uge havde lagt mærke til, at hans bil sagde en kliklyd, som når en bil kører over et søm.

Da han kørte på landevejen ved Hvalsø på Midtsjælland, begyndte bilen at sige en høj støjende lyd, der med det samme fik ham til sænke hastigheden fra 80 kilometer i timen ned til 40 km/t og trak helt ind til siden.

Den beslutning kan have reddet liv.

Da han vej på vej op ad en bakke, så Alexander Holzendorff nemlig et af sine hjul overhale bilen, og havde det ikke været for en hurtig undvigemanøvre, havde dækket formentlig ramt den motorcyklist, der kørte foran.

»Hvis jeg havde kørt de 80, som jeg måtte, var jeg kørt lige ind i den motorcykel. Han kunne have været død,« siger Alexander Holzendorff til Berlingske.

Alexander Holzendorff har delt et facebookopslag, hvor han beskriver hændelsen.

»Jeg har været så uheldig at være udsat for den nye leg, hvor folk piller hjuleboltene af folks biler, hvilket har resulteret i, at mit dæk fløj af, og jeg endte i en grøft. Jeg er heldigvis okay og kører på hospitalet her om lidt.«

»Jeg vil gerne sige mange tak til de søde mennesker, der skyndte sig at holde ind til siden og hjælpe mig ud af bilen og fik noget ro i mig i min choktilstand. Og til alle jer klaphatte derude, der mener, det er sjovt at pille ved folks bil og skrue hjulboltene af folks dæk, lad være. Det er sindssygt farligt og kan ende katastrofalt,« skriver Alexander Holzendorff.

Politiet frygter, at løsnede hjul risikerer at blive en ny farlig trend som den med stenkast fra motorvejsbroer, som tidligere har kostet liv.

Hvis man har parkeret sin bil et sted, hvor det er let for andre at komme til den, så råder politiet til, at man går rundt om bilen og tjekker, at møtrikkerne sidder, som de skal, inden man kører afsted.

»Jeg har været sindssygt heldig denne gang, men hvis jeg bare havde kørt 10 km/t hurtigere, havde jeg ramt motorcyklen foran mig, og det kunne have endt rigtig galt. Vær sød at stoppe denne galskab med det samme, så der ikke kommer flere til skade. I synes måske, det er sjovt, når I piller ved folks dæk, men når I gør det, så piller I ikke kun ved deres dæk, men ved deres liv,« skriver Alexander Holzendorff videre i sit facebookoplag.

Del af en farlig tendens

Både politikredse i Østjylland og på Lolland-Falster har fået flere anmeldelser fra personer, der har oplevet, at møtrikkerne på deres hjulbolte er blevet løsnet.

Berlingske har tidligere beskrevet, hvordan en 31-årig kvinde fik en ubehagelig oplevelse, da hun torsdag morgen hentede sin bil kl. 6.30 på Holger Drachmanns Vej i Aarhus for at køre mod Holstebro. På motorvejen kom der kraftig støj fra hjulene, og da hun besøgte et bilværksted i Holstebro, viste det sig, at alle fire hjul var løsnet, og det ene var tæt på at falde af.

Det beskrives af Østjyllands Politi i sin døgnrapport, hvor det fremgår, at det er den første anmeldelse af sin art i politikredsen. I flere andre politikredse er lignende anmeldelser løbende tikket ind de seneste uger.

For Alexander Holzendorff var det tæt på at gå galt. Han slap selv med livet i behold, men har fået et piskemæld. Hændelsen har givet ham et stort chok, og han kan ikke lade være med at tænke på, hvor galt det kunne have gået.

Derfor kommer han med en opfordring:

»Jeg vil også meget gerne bede folk om, at hvis de ser nogen stå og pille ved andre folks dæk, så ring til pilitiet med det samme eller orienter ejeren med det samme, så de ikke også ender som mig eller værre.«

Midt- og Vestsjællands Politi kan ikke bekræfte Alexander Holzendorffs navn i forbindelse med anmeldelse af episoden. Men vagtchef Boye Rasmussen fortæller til TV 2, at der er kommet en anmeldelse, der passer med det tidspunkt og det forløb, Alexander Holzendorff beskriver.

»Vi tager det her meget alvorligt. Det er alvorlig kriminalitet, det er ikke drengestreger,« siger Boye Rasmussen til TV 2.

Han fortæller, at man har undersøgt gerningsstedet og er i gang med at gøre »alt hvad vi kan« for at finde de skyldige.

Strafferammen er op til otte års fængsel for den type af forbrydelse, oplyser vagtchefen.