Far til omskårne døtre: Jeg vidste intet

Forældrepar, der er tiltalt i den første straffesag om omskæring af børn, nægter sig skyldige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et forældrepar med sudanesisk baggrund nægtede sig onsdag skyldige, da Retten i Glostrup indledte den første straffesag om omskæring af børn.

Forældrene er tiltalt for at have arrangeret omskæringen af deres to døtre, der i dag er 10 og 12 år, under rejser til Sudan. Men døtrene blev opereret dér for at forhindre dem i at få orm og betændelse, har moren forklaret. Den forklaring fremgik af anklagerens fremlæggelse.

Faren har forklaret, at han netop flygtede fra Sudan på grund af sin modstand mod omskæring. Ifølge hans flygtningedokumenter var flugten dog politisk betinget, oplyste anklageren.

Faren afviser dog at kende til omskæringen af døtrene.

- Jeg vidste intet, lød det fra faren i retten via en tolk, som oversatte hans vidneudsagn.

Faren til de omskårne piger hævder at han først blev bekendt med at to af hans døtre var blevet omskåret, da politiet opsøgte familien for at anholde forældrene.

Under afhøringen fortalte faren, at han er frivillig i Islamisk Trossamfund og et år efter, at Jyllands-Posten trykte en række tegninger af profeten Muhammed, rejste han sammen med den daværende og nu afdøde imam Abu Laban til Sudan. Her forklarede han regeringen om forholdene i Danmark.

Højst usædvanligt i et nævningeting forsøgte parrets forsvarere at få dørene lukket for offentligheden ved at henvise til børnene og det hensyn, man bør tage til dem. Dommeren sagde nej.

Forbrydelsen skal være begået i årene mellem 2003 og 2006.

Det er første gang, at straffelovens paragraf om omskæring tages i brug siden indførelsen i 2003. Strafferammen for "legemesangreb" af den karakter er op til seks års fængsel, men anklageren har krævet mindst fire års fængsel til forældrene.

Ifølge anklageskriftet var det pigernes 41-årige mor, der tog pigerne med til Sudan og sørgede for, at overgrebene blev gennemført.