Far seks år i fængsel for mishandling af spædbørn

Efter mishandlingen af sine sønner er 40-årig far blevet sindssyg. Han skal derfor anbringes på psykiatrisk hospital. Kommunen har nu ændret procedure.

De 12 nævninge i Østre Landsret i Odense var ikke i tvivl: Det var en 40-årig far, der mishandlede sine to spæde tvillingsønner, så den ene af dem blev svært hjerneskadet og multihandicappet. Og hverken nævninge eller dommere rystede på hånden, da straffen over faderen torsdag skulle udmåles i retten. De fulgte anklagerens anbefaling og idømte faderen seks års fængsel for mishandlingen.

Selv sad faderen blot og stirrede tomt frem for sig, mens både skyldsspørgsmålet og straffen over ham blev afgjort. Lægerne har konkluderet, at han ikke var sindssyg, da han slog og sparkede de to spædbørn 24. oktober for to år siden. Men siden har han udviklet en svær sindssygdom. Han skal derfor anbringes på en psykiatrisk afdeling.

Det var den daværende Vissenbjerg Kommune, der havde sagen. I dag er kommunen en del af Assens Kommune, og Børne-ungechef Morten Madsen, fortæller, at reglerne for, hvornår kommunen griber ind, i dag er anderledes.

/ritzau/