Far får fem års fængsel for grov vold mod spædbarn

En 38-årig far er ved Retten i Glostrup blevet idømt fem års fængsel for særdeles grov vold mod sin tre måneder gamle datter.

En juniaften sidste år ruskede en 38-årig far sin datter så hårdt, at hun mistede bevidstheden. Nu skal faren fem år i fængsel, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Det er Glostrup Ret, der har idømt manden fængselsstraffen for særdeles grov vold. Retten lagde især vægt på barnets skader, der ifølge de lægelige oplysninger risikerer at blive kroniske.

Faren slog selv alarm til 112 i juni 2012, hvorefter datteren blev hentet af en ambulance i familiens lejlighed i Rødovre. Lægerne konstaterede, at barnet var i livsfare på grund af skader i hjernen og øjnene samt flere knoglebrud som følge af ruskevolden. Faren var alene hjemme med den lille pige, da hun fik skaderne. Barnet blev behandlet intensivt i flere dage, før hun overlevede.

»Det er en meget alvorlig og samtidig dybt tragisk sag for alle parter,« siger anklager Mette Lühdorf.

Sagen blev afgjort af et nævneting med seks nævninge og tre juridiske dommere. Faren nægter sig skyldig og overvejer, om han vil anke dommen.