Fangevogter anholdt for at stå bag flugt fra arrest

Fangevogter anholdt og sigtet for at have overtalt to indsatte i Kolding Arrest til at flygte, så han selv kunne blive erklæret psykisk syg og uarbejdsdygtig.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En fangevogter er blevet anholdt og sigtet for at have været bagmand bag fangeflugten 17. juli fra Kolding Arrest, da en 26-årig dansker og en 48-årig englænder flygtede.

Det skriver JydskeVestkysten.

Politiet fattede mistanke, efter at hårdnakkede rygter i længere tid havde verseret om, at fangevogteren havde arrangeret og overtalt fangerne til at gennemføre flugten.

Fangevogterens motiv er angiveligt, at han ved flugten kunne pådrage sig et traume og en varig psykisk lidelse, som skulle gøre ham uarbejdsdygtig resten af livet. Ifølge JydskeVestkysten fik fangevogteren af de to flygtende en kniv for struben og blev truet til at udlevere nøglerne til friheden under det overfald, som han selv havde fundet på.

Ifølge vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Specialefterforskningen rettede Kriminalforsorgen allerede på et tidligt tidspunkt henvendelse til politiet på baggrund af »mærkelige omstændigheder«.

Fredag ved middagstid blev fangevogteren anholdt og blev efter afhøringen løsladt. Han har siden flugten været sygemeldt fra sit arbejde i Kolding Arrest.