Fange stukket af i storstilet flugtaktion

Det lykkedes til middag fem-otte personer at befri en fange ved Arresten i Slagelse under en stor flugtaktion. Herefter stak flugtbanden af i kassevogn.

En hob på fem-otte personer havde her til middag held til at befri en voldsdømt fange fra Arresten i Slagelse under en storstilet flugtaktion. Det bekræfter arrestforvarer Benny Hansen over for Ritzau.

Flugten fandt sted, da fangen var på vej tilbage til arresthuset efter et retsmøde i en fogedsag ved Retten i Roskilde. Men netop som fangetransporten gjorde holdt foran arresthusets trappe for at aflevere den voldsdømte, slog flugtbanden til og rev den 24-årige fange ud af personalets hænder.

- Medhjælperne ankommer i to-tre biler og river fangen ud af hænderne på personalet. De siger også, at de har våben på sig, men hvis de havde, så trak de dem i hvert fald ikke, siger arrestforvareren.

Han understreger, at personalet ikke led fysisk overlast.

Efter befrielsesaktionen tog hele banden flugten i en kassevogn, som politiet nu jagter.

Ifølge Benny Hansen havde flugtbanden allerede gjort opmærksom på sig selv under retsmødet i Roskilde.

- Der havde været noget råberi, og politiet var nødt til at hjælpe fangetransporten på vej fra retten. Herefter forsvandt medhjælperne, og personalet på fangetransporten har ikke bemærket, at nogen har fulgt efter dem. men de dukkede altså op igen ved porten, konstaterer Benny Hansen.

/ritzau/