Fandt ud af det i Aftenshowet: Donorbørn var søstre

To piger skulle medvirke i samme indslag i Aftenshowet på DR1. I garderoben fandt de overraskende ud af, at de er søskende.

De to søstre har mange lighedstegn i ansigtet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Sylvest Andersen/Privatfoto

Skæbnen spillede to piger et puds, da de stillede op i Aftenshowet tirsdag aften. De fandt ud af, at de var søstre.

Pigerne var hevet ind i DR-studiet sammen med et tredje donorbarn, i forbindelse med at der i Folketinget er stemning for at gøre det muligt for sæddonorer at gøre deres identitet kendt for deres donorbørn.

Da Josephine Barløse fra Aarhus og Ina Rosdal Lauridsen fra Skagen snakkede sammen i garderoben, før de skulle ind foran de rullende kameraer, fandt de ud af, at de har samme donornummer.

- Det betyder, at vi er søskende! Vi har lige fundet ud af det for en time siden. Det er meget surrealistisk, og jeg kan ikke helt forholde mig til det, sagde Ina Rosdal Lauridsen, da de var på live med DR-værten.

Josephine Barløse forklarede, hvordan de kom ind på, hvilke donornumre de havde.

- Lige inden vi gik på, fik vi noget mad, og vi snakkede. Vi havde lige mødt hinanden. Hun spørger så, hvad mit donornummer er, og jeg må indrømme, at det vidste jeg faktisk ikke, så jeg måtte spørge min mor. Og vi finder så ud af, at vi tilfældigvis har samme donornummer, sagde hun.

- Det er bare utroligt at skulle sætte sig ind i, at man har en halvsøster. Jeg tror stadig ikke helt på det, sagde Josephine Barløse.

Hun virkede i programmet til at tage det stille og roligt. Hun var egentlig hevet ind, fordi hun er et af de donorbørn, der ikke har brug for at kende sin biologiske far. Modsat vil hendes nyopdagne halvsøster, Ina Rosdal Lauridsen, gerne kende sin biologiske far.

Hun virkede da også meget begejstret.

- Vi har allerede fundet ud af, at vi har meget til fælles. Vi ville begge være gode til sprog, da vi var små. Vi skulle lære at tælle til 10 på så mange sprog som muligt. Det har jeg prøvet, og det har Josephine prøvet, sagde Ina Rosdal Lauridsen, som samtidig med Josephine Barløse fik at vide, at hun har to halvbrødre, da Josephine har en tvillingebror og en lillebror, der også er af samme donorfar.

De to piger vil gerne have lavet en test af deres DNA for at være 100 procent sikre på, at de har samme donorfar.

Det fortæller Ina Rosdal Lauridsens mor, Inger bt.dk.

- Nu har jeg båndet det, og jeg kan godt se en lighed, og det har flere andre også fortalt mig. Men de vil vist gerne have lavet nogle DNA-prøver for at være sikre, siger hun.

Hun er glad på sin datters vegne. Hun fortæller, at hendes 17-årige datter i flere år har forsøgt at finde halvsøskende. Det har hun gjort ved at være med i flere såkaldte seed sibling-organisationer, hvor man kan registrere sit donornummer og dermed håbe på et match og derved finde eventuelle halvsøskende.

Men dem skulle hun tilfældigvis finde nogle af i et DR-program.