Familier anker fraflytningsdom i Aarhus

En ankesag kommer til at forsinke nedrivningen af boligblokke i Gellerup yderligere. To familier har anket byrettens beslutning om, at de skal flytte fra deres lejligheder for at give plads til et omfattende socialt løft i området.

To af de tre familier, der ved Retten i Aarhus for to uger siden blev dømt til at skulle fraflytte boligblokkene i Gellerupparken, har torsdag valgt at anke dommen.

Det oplyser Brabrand Boligforening til TV 2 Østjylland.

Familierne blev ved byretten dømt til at anerkende, at opsigelsen af deres bolig er berettiget. Dermed skulle de fraflytte deres lejligheder senest 1. august. Den beslutning har to af familierne dog anket til Vestre Landsret.

»Det betyder, at der ikke længere er et retskrav om, at de skal flytte inden 1. august, som Retten i Aarhus have slået fast,« siger Keld Laursen, der er direktør for Brabrand Boligforening, til TV 2 Østjylland.

Boligforeningen har gennem længere tid forsøgt at få de tre familier til at fraflytte boligblokken, der skal rives ned i forbindelse med den såkaldt Helhedsplan for Gellerup.

Helhedsplanen, som har kostet cirka en milliard kroner, skal give Gellerup et markant løft og gøre bydelen mere attraktiv og skabe mere tryghed i området. Men de planer bliver nu udskudt på ubestemt tid på grund af ankesagen.

»Det her betyder, at vi kommer til at udskyde processen med at rive blokkene ned, indtil Landsretten har afgjort sagen, og der kan der vel gå seks til ni måneder, før det sker. Jeg ved ikke, om der er mulighed for, at det kan ske hurtigere, men det håber jeg,« siger Keld Laursen til TV 2 Østjylland og giver udtryk for, at det er mest synd for resten af beboerne i Gellerupparken.

»Jeg synes, at det er rigtig ærgerligt for de mange beboere i området, at de skal have de tomme blokke stående. Vi har set brand og hærværk i dem tidligere, og de bidrager ikke med tryghed i området, hvilket er det, som der er behov for. Det har også en økonomisk konsekvens, men jeg synes først og fremmest, at det er ærgerligt for beboerne i området,« siger han til det lokale medie.