Familiefar og to unge dræbt af krysantemumbomber

To fyrværkeriulykker dræbte nytårsaften tre personer og kvæstede to i Nordjylland. Det var ulykker med krysantemumbomber, der dræbte en familiefar og to unge mennesker i 20erne.

Læs mere
Fold sammen

Det er en familiefar og to unge mennesker, der nytårsaften blev dræbt på stedet ved de to fyrværkeriulykker i Nordjylland, oplyser Nordjyllands Politi til TV 2.

Den ene ulykke skete i Skjellerup mellem Hobro og Mariager, mens den anden ulykke fandt sted i Assens øst for Mariager, og det var krysantemumbomber, der forårsagede begge dødsulykker.

I Assens var det en 37-årig familiefar der kort inden midnat blev dræbt, da det gik galt med affyringen af krysantemumbomben. Politiet oplyser, at den 37-årige mand var gået alene ud i haven for at fyre en raket af. Resten af selskabet, heriblandt også den 37-årigs familie, var indenfor, da de så et lysglimt fra haven. Ingen andre er kommet til skade i forbindelse med ulykken.

»Bomben går af umiddelbart – mener vi <saxo:ch value="226 128 147"/> udenfor røret. I hvilken forbindelse den går af - om det var ved håndteringen eller på vej op - er ikke til at sige, men han er dræbt på stedet,« uddyber vagtchef Heine Hansen over for TV 2.

Kort efter midnat gik det også galt i Skjellerup, da en gruppe unge mennesker i 20erne ville affyre en krysantemumbombe.

»Det er fire unge mennesker, der er til fest. De er ude på en mark og skal lave det samme nummer. En krysantemumbombeskal puttes ned i et rør – hvad der går galt vides ikke, men den sprænger også sådan at to er dræbt på stedet,« siger vagtchefen til TV 2.

De to dræbte er mænd på 24 og 25 år fra Hobro.

De øvrige to unge mennesker blev kvæstet ved fyrværkeriulykken i Skjellerup, og de tilskadekomne personers konkrete tilstand er nytårsmorgen stadig uvis, efter at de begge i helikopter blev fløjet til behandling på Rigshospitalets traumecenter i København. Politiet oplyser i en pressemeddelelse, at de er »svært tilskadekomne«.

Nordjyllands Politi arbejdede hele natten på ulykkesstederne og forsøgte at danne sig et overblik over omstændighederne ved de tragiske hændelser. Hvorvidt der er en sammenhæng mellem de to dødsulykker, er ifølge politiet endnu ikke opklaret.

Krysantemumbomber er forbeholdt professionelle fyrværkere, da de er meget kraftigere end normalt fyrværkeri. Derfor har det efter alt at dømme været tale om ulovlige bomber ved de dødsulykker syd fra Mariager Fjord.