Familiefar jagtede unge piger på nettet

En 49-årig mand havde sex med en 14-årig retarderet pige og truede andre med at offentliggøre deres nøgenbilleder. Først senere indså han, at den var gal.

Det var bare fantasier, når en 49-årig forretningsmand fra Nordsjælland gennem 2014 og 2015 satte sig til tastaturet og chattede med helt unge piger om sex og dominans.

Det fortalte manden tirsdag eftermiddag i Københavns Byret, hvor han blandt andet er tiltalt for voldtægt, afpresning og blufærdighedskrænkelse mod 15 teenagepiger.

- Det var fantasier, som aldrig skulle blive til virkelighed. Jeg var ikke interesseret i sex. Det var chatten, der var spændende, sagde den tiltalte, der nægter at være pædofil.

Ikke desto mindre endte det flere gange med, at han mødtes med pigerne. Og i vinteren 2014 dyrkede han sågar sex med en 14-årig retarderet pige, som han samlede op i sin bil på Østerbro.

- Men jeg vidste ikke, at hun var 14 år. Og jeg vidste på ingen måde, at hun var retarderet, sagde den tiltalte, der nægter sig skyldig i anklagen om voldtægt.

I det hele taget afviser han at have været vidende om, at han gjorde noget forkert.

- Det var spændende, og jeg så ikke noget forkert i at chatte med piger over 15 år, som jeg troede, de alle var, lød det fra den 49-årige.

I sine mange korrespondancer med de unge piger udgav den tiltalte sig for at være direktør og fotograf og brugte navne som Per, Vincent, Jan, Scott og Arne.

Ifølge tiltalen lovede han pigerne modelkarrierer og penge på op til 30.000 kroner, hvis de stillede sig til rådighed. Andre gange afpressede han dem for penge med trusler om at offentliggøre deres nøgenbilleder.

I dag kan manden godt se, at pigerne har følt sig truet.

- Jeg fortryder så meget, at jeg har skrevet de ting, som jeg har gjort. Jeg vil aldrig røre en computer igen.

Det var moren til den retarderede pige, der i første omgang satte politiet på sporet af sagen.

Siden overtog efterforskerne pigens profil på nettet og formåede på den måde at klarlægge mandens omfattende aktiviteter.

Den tiltalte kommer oprindeligt fra Tyskland, men har i en årrække boet i Nordsjælland med sin familie. Nu kræves han udvist.

Retssagen fortsætter i næste uge.

/ritzau/