Familiefar belastet af ekspertudsagn

Ifølge en psykolog er der ikke tvivl om, at en familiefar fra Sønderjylland gennem mange år har udsat sin nu 19-årige datter for vold og seksuelle overgreb.

En 46-årig familiefar fra Sønderjylland, der står tiltalt for et mangeårigt seksuelt misbrug af sin datter, blev alvorligt belastet tirsdag, da Vestre Landsret hørte udsagn fra den psykolog, der har behandlet den forurettede pige.

Den 46-årige blev i Retten i Sønderborg idømt tre og et halvt års fængsel for at have misbrugt sin datter i flere år. Han har anket til frifindelse, men tirsdagens vidneudsagn hjalp bestemt ikke hans sag.

Tværtimod var den psykolog, der har behandlet pigen, ikke i tvivl om, at den nu 19-årige kvinde gennem mange år har været udsat for vold og seksuelle overgreb fra faderen.

Dette mundtlige vidneudsagn blev bestyrket gennem en journal fra Ungdomspsykiatrisk Afdeling på Augustenborg Sygehus, hvor den unge kvinde har været indlagt.

Journalen blev læst op for landsretten, og her konkluderer lægerne også, at pigen har været udsat for seksuelle overgreb fra faderen.

Der afsiges endelig dom torsdag.

/ritzau/