Familie vil have retfærdighed for 17-årigt drabsoffer

Onsdag indledes retssag mod en 17-årig dreng, der er tiltalt for drab på en jævnaldrende efter festskænderi.

København. Retten i Hillerød påbegynder onsdag en retssag mod en 17-årig dreng, der er tiltalt for at have dræbt den jævnaldrende Mads Skjoldsøge ved at stikke ham i brystet med en kniv.

Forbrydelsen skete i november 2015. Knivstikket resulterede i, at det 17-årige offer døde af sine kvæstelser få timer senere, og det har bragt hans familie ud i en stor sorg.

Familiemedlemmer skriver i en pressemeddelelse, at de håber, at retfærdigheden kommer til at vinde, når sagen bliver afgjort. Efter planen falder dommen 17. juni.

- Vi håber på stor retfærdighed i denne sag, og vi har tillid til det danske retssystem.

- Der er bare det, at der ikke er en forklaring i sådan en sag, der kan tilgive, at den formodede drabsmand var nødt til at tage vores søn fra os, skriver familien.

Det var øjensynligt en ganske almindelig eftermiddag, da Mads Skjoldsøge mistede livet. Han havde tilbragt dagen på skolebænken på Hillerød Handelsskole, hvor han var elev.

Men først på eftermiddagen blev den 17-årige angiveligt hentet af tre nogenlunde jævnaldrende drenge, har flere vidner fortalt. De førte ham ud af bygningen og ned på et nærliggende stisystem, hvor forbrydelsen fandt sted.

Teenagedrengenes kontrovers skulle efter sigende være opstået nogle dage tidligere, da de alle deltog i den samme fest. Og det faktum har også taget hårdt på familien.

- At Mads grundet en mindre uoverensstemmelse måtte betale med sit liv, kommer vi aldrig til at kunne forstå og tilgive. Man må ikke tage et andet menneskes liv. Det kan alle normale mennesker forstå, skriver de pårørende, der ikke har lyst til at tale yderligere med pressen.

Selv om politiet kort efter blev alarmeret, og Mads Skjoldsøge blev bragt på hospitalet, stod hans liv ikke til at redde. Han omkom få timer senere.

Politiet anholdt kort efter tre unge fyre. Den tiltalte i onsdagens retssag var 16 år på gerningstidspunktet.

Ud over at være tiltalt for knivstikkeriet, er han også tiltalt for ulovlig våbenbesiddelse, besiddelse af en mobiltelefon på en lukket institution og overfald på en af bostedets pædagoger.

/ritzau/