Familie til dræbt barn risikerer at miste erstatning

Far, mor og bror til trafikdræbt pige fik hver 50.000 kroner som godtgørelse efter ulykke. Højesteret skal nu afgøre, om de må beholde pengene.

En familie til et trafikdræbt barn risikerer at skulle betale 150.000 kroner tilbage til et forsikringsselskab. I Højesteret skal dommerne nu afgøre, om det var i strid med loven, at de blev tilkendt pengene.

Afgørelsen kan få betydning for en række andre sager, hvor efterladte til ofre for trafikulykker mener, at de er blevet udsat for en ekstraordinær krænkelse.

Den principielle sag stammer fra Sydsjælland. Her omkom en pige på to år i en ulykke på Vestmotorvejen. Hun sad på bagsædet i en bil, som en sen aften blev påkørt bagfra af en varebil. Den berusede fører af varebilen overså, at der var kø og ramte med stor kraft personbilen, som brød i brand. Faren, moren og pigens bror kom ud af bilen i tide.

I Østre Landsret blev de tre efterladte hver tilkendt 50.000 kroner som en særlig godtgørelse. Men ulykkesbilistens forsikringsselskab er uenig i afgørelsen og har fået lov til at præsentere sagen for landets øverste domstol, som behandler sagen mandag.

- Det er vigtigt at få fastlagt nogle grænser for, hvornår der kan opnås godtgørelse, siger advokat Jesper Ravn, der repræsenterer Købstædernes Forsikring A/S.

/ritzau/