Familie og toppolitikere sagde farvel til terroroffer

37-årige Dan Uzan, som mistede livet under weekendens terrorangreb, blev onsdag begravet i København. Både pårørende, rabbinere og en stor del af det jødiske samfund var mødt op.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag sagde familie, venner og bekendte et sidste farvel til Dan Uzan, der blev skudt og dræbt af en terrorist foran synagoge i det indre København natten til søndag.

Mosaisk Vester Begravelsesplads i København, hvor Dan Uzan blev stedt til hvile, var fyldt med sortklædte mennesker, der var mødt op for at tage afsked med den 37-årige mand, som var et afholdt medlem af det jødiske samfund.

Under ceremonien talte både rabbiner Jair Melchior, tidligere overrabbiner Bent Lexner og formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark, Dan Rosenberg Asmussen.

»Vi har grædt. Og vi skal blive ved med at græde. Men det er vigtigt for mig at sige, at hvis vi går herfra med had og med gråd, så er Dans død meningsløs,« lød det i en af talerne ifølge bt.dk.

Også politikere viste sin støtte og mødte talstærkt op til begravelsen - heriblandt statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), justitsminister Mette Frederiksen (S), Lars Løkke Rasmussen (V) og Pia Kjærsgaard (DF).

Der var stort politiopbud under hele ceremonien, hvor både bevæbnede betjente, politihunde og helikopter var sat ind.

Dan Uzan blev terroristens andet offer, da han blev dræbt foran synagogen i Krystalgade, hvor han var frivillig vagt ved en bat mitzva-fest. Tidligere på dagen blev den 55-årige filminstruktør Finn Nørgaard et tilfældigt offer, da gerningsmanden angreb kulturhuset Krudttønden på Østerbro.