Falsk barnebarn franarrede 83-årig et femcifret beløb

En mand fik en 83-årig kvinde til at udlevere kontanter, da han udgav sig for at være hendes barnebarn.

En ældre kvinde udleverede et femcifret beløb i kontanter til en ældre mand, efter at en mand havde ringet og udgivet sig for at være hendes barnebarn. Det falske barnebarn oplyste kvinden, at han havde brug for pengene til at reparere en vandskade. Free/Peter Andersen 0045 40106628 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 83-årig kvinde fra Sjællands Odde blev fredag aften franarret et femcifret beløb, da en mand udgav sig for at være hendes barnebarn.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, ønsker ikke at oplyse det præcise beløb, men han oplyser, at der er der tale om et "anseligt femcifret beløb".

Det falske barnebarn ringede kvinden op og fortalte, at han havde en vandskade og derfor akut brug for kontanter til at reparere skaden.

Efter flere opkald indvilgede den ældre kvinde i at yde et lån til det falske barnebarn. Manden præsenterede sig med barnebarnets rigtige navn og kunne også oplyse barnebarnets adresse.

Herefter mødte en ældre mand op på kvindens adresse for at modtage pengene på vegne af barnebarnet. Kvinden beskriver ham som en 60-65-årig mand med kort, gråt hår.

Den 83-årige kvinde kom i løbet af weekenden i tvivl, og det rigtige barnebarn nægtede at kende til opkaldene og vandskaden.

Pårørende til kvinden anmeldte derfor hændelsen til politiet mandag morgen. Politiet forsøger nu at spore opkaldene fra manden.

Ifølge Martin Bjerregaard er kvinden ikke den første, der er blevet udsat for et falsk barnebarn, der har forsøgt at narre sig til penge.

Martin Bjerregaard opfordrer derfor andre til at være opmærksomme.

- Man kan lave en kontrolopringning og ringe til nogle andre familiemedlemmer og få det bekræftet, siger han.

Han oplyser, at en anden kvinde fra Stevns for et par dage siden også oplevede at blive ringet op af en mand, der udgav sig for at være hendes barnebarn.

Her var det ligeledes en mand, der ville have penge til en vandskade. Denne kvinde lurede dog, at det ikke var hendes rigtige barnebarn og undgik derfor at blive snydt.

/ritzau/