Fallit herbergsleder i spidsen for ny indsamling

Hun er erklæret teknisk insolvent og skylder små 1,8 mio. kr. til staten for det kuldsejlede projekt "En Varm Seng". Nu stiller April Chris sig i spidsen for en ny fond, der skal samle penge ind til voldsramte kvinder.

April Chris, tidligere leder af herberget "En varm seng". Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I en mail udsendt til netværket af erhvervskvinder, Strictly Business, fremgår det, at April Chris er medstifter af en ny fond. B.T. er i besiddelse af mailen, der er udsendt af direktør Annemette Jensen.

- Sammen Med April Chris arbejder jeg på at samle en bestyrelse til en nystiftet fond: Maria Donna Fonden til støtte for krise- og voldsramte kvinder, skriver Annemette Jensen i mailen.

Fonden har til formål at yde 'direkte støtte til vores medsøstre når de står i en krise'. Ved hjælp af blandt andet en musikvideo vil fonden samle penge ind til voldsramte kvinder.

Annemette Jensen og April Chris efterlyser i mailen kvinder med juridiske-, regnskabs- og bogholderi-kompetencer. Og det bliver der brug for, hvis fonden skal klare sig bedre end En Varm Seng.

April Chris har i en pressemeddelelse erklæret, at hun intet kendskab har til økonomi. Integration- og Socialministeriet har krævet, at "En Varm Seng" betaler 1,8 mio. kr. i tilskud tilbage, på grund af rod i økonomien og mistanke om sammenblanding af herbergets og April Chris' privatøkonomi.

April Chris har begæret En Varm Seng konkurs ved Sø og Handelsretten og har erklæret sig selv teknisk insolvent ved fogedretten på Frederiksberg.

En Varm Sengs to herberg i Købehavn og Horsens lukkede i juni måned, fordi der manglede penge til lønninger og faste udgifter. April Chris blev politianmeldt af tidligere ansatte der beskyldte hende for at have købt fladskærme og en jukeboks til sig selv for herbergernes penge. Der blev iværksat en uafhængig revisionsundersøgelse af En Varm Seng, og det er den der ligger til grund for kravet om tilbagebetaling af de 1,8 mio. kr.

Trods svære økonomiske problemer holder April Chris foredrag om ledelse. I forbindelse med stiftelsen af Maria Donna Fonden holdte hun et foredrag i Tobaksgaarden i Assens. Her talte hun ifølge invitationen om 'Hvordan man som kvinde, mor og erhvervskvinde bevarer sin integritet'.

B.T. har forgæves forsøgt at få en kommentar fra Annemette Jensen. April Chris afviser i en pressemeddelelse at udtale sig om En Varm Seng.