Falleret dansk rigmand tabte millioner på forlystelsesland: »Jeg blev snydt med arme og ben«

Med et forretnings-imperium til godt 11 milliarder kroner var Peter Forchhammer blandt Danmarks rigeste, men finanskrisen ramte hårdt, og han gik personlig konkurs. Dog er det ikke tabet af de mange penge, der gør mest ondt, men i stedet købet af en sommerpark.

Foto: Simon Bohr. Finansmanden Peter Forchhammer.
Læs mere
Fold sammen

»Jeg bliver snydt med arme og ben, fordi jeg ikke ved en snus om at drive sommerpark,« fortæller Peter Forchhammer om købet af Nordsjælland Sommerpark til Børsen.

Den tidligere mangemilliardær Peter Forchhammer, der i 2007 sad på en lang række venture-virksomheder samt et forretningsimperium, som havde tjent formuer på alt fra magasiner og computerspil til grøn​ teknologi, fortæller i et interview med børsen, at den personlige konkurs, der ramte ham under finanskrisen, langt fra var det hårdeste slag.

»Sommerparken (Nordsjælland Sommerpark, red.) var min største mentale nedtur. Alle sagde, jeg var en idiot at købe en sommerpark. Det var jeg også. Åh, det må du endelig ikke gøre, sagde de, det ved du ikke noget om, og det havde de jo også ret i. Men nu har jeg mange gange haft lyst til at gøre det modsatte af, hvad folk rådede mig til.«

Kort før årtusindskiftet spurgte en række pensionskasser Peter Forchhammer, om han ikke ville investere i Nordsjælland Sommerpark, og selv om milliardæren egentlig ikke havde lyst, så endte han alligevel med at tilbyde dem halvdelen af den pris, som de oprindelig ville have for den. Han endte med at købe parken for 14 millioner kroner.

For lav standard

Efter købet af sommerparken valgte Peter Forchhammer at smide yderligere millioner kroner i den, fordi »den park skal op på en standard, der er noget højere,« men investeringerne i forlystelserne viser sig ikke blot at være dyre rent økonomisk

For milliardæren bliver snydt, fordi han ifølge eget udsagn ikke aner, hvad det vil sige at drive en sommerpark og ender med at sælge parken i år 2000 på grund af svigtende besøgstal og et tab på 40 millioner kroner.

Men selv om finanskrisen ramte Peter Forchhammer hårdt og sommerparken tilsyneladende endnu hårdere, så lader det til, at den nu fallerede milliardær trives ganske fint. I et interview med BT i 2013 fortalte Peter Forchhammer, at livet som milliardær langt fra gør en lykkelig.

»Når jeg engang skal stedes til hvile, så er lykken ikke at have millioner på kontoen. Det er at kunne sige, at du har hjulpet den og den i gang med det og det. At kunne sige, at det dér var jeg med til at sætte i gang,« sagde Peter Forchhammer til BT og fortsatte:

»Det er vildt overdrevet, hvor lykkelig man bliver af at være milliardær. Hvor mange milliardærer render rundt med et smil på læben. Nej, de ser alle sammen meget alvorlige og seriøse ud. Og de synes slet ikke, livet er sjovt mere.«