Faldende fødselstal koster arbejdspladser

Der bliver født færre børn i Danmark, og det går ud over både offentlige og private arbejdspladser, siger privatøkonom fra Danske Bank.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne føder ikke så mange børn, som de gjorde tidligere. Alene i 2013 blev der født 9.000 færre børn end for fem år siden, og det lave antal børnefødsler rammer arbejdsmarkedet.

I 2008 var over 192.000 personer beskæftiget med at passe eller undervise børn. Det tal er faldet til 177.000 i 2013, skriver dr.dk. Det svarer til 15.000 færre beskæftigede, og det skyldes efter alt at dømme det faldende børnetal.

Privatøkonom Las Olsen fra Danske Bank forklarer, at de færre børnefødsler ikke kun rammer de offentlige arbejdspladser men også går ud over det private erhvervsliv. Det er især virksomheder, der arbejder med små børn, som er ramt.

»I første omgang er det jo især de virksomheder, der producerer og sælger ting til små børn, der bliver ramt. Produkter som bleer, babymad og tøj til små børn, der er et markant mindre marked, end der var for et par år siden,« siger Las Olsen til dr.dk.